Megszabhatja-e a bérelt lakás tulajdonosa, mennyi időt töltök otthon és mit csinálok?
Nincsen sajnos jó viszonyunk a tulajdonossal, nagyon bizalmatlan. Társasházi lakást bérlünk, ez az első albérletünk és hát nagyon nem így képzeltük el. Párom műszakokban dolgozik, én a covid óta itthonról és ez így is marad, az iroda választható. A tulajdonos anyukája a szomszédunk, nagyjából hetente jön "ellenőrízni" és panaszolja a tulajdonosnak hogy hangos a telefoncsörgés meg mindig itthon vagyok, biztos nincs munkám. Ezt jelezte is felénk. Mikor szerződtünk feltétel volt 3 havi bankszámlakivonat és munkáltatói igazolás hogy biztosan stabil a jövedelmünk. Ez azóta sem változott, de a tulajdonos mondta hogy mostmár vissza kéne menni az irodába. Megszabhat ilyeneket?
Egyébként már tervezzük a költözést, de amíg nem tudunk lakást venni, itt nem mondanánk fel.
"kauciót meg költsék gyógyszerre"
Még mit nem. Ezek után örüljenek, hogy nem jelentitek fel őket, nehogy már pénzt adjatok nekik...
Kiköltözéskor meg tételesen számoljatok el, óraállásokkal, a lakás állapotával, kulcsok visszaadásával, stbstb. Írásban, a tulaj (vagy haszonélvező, ha van) aláírásával, tanúkkal.
Nem semmi...beteg az ilyen tulaj
Én csak sok sikert akarok nektek kívánni.
Remélem hamarosan meg lesz az igazi otthonotok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!