Megszabhatja-e a bérelt lakás tulajdonosa, mennyi időt töltök otthon és mit csinálok?
Nincsen sajnos jó viszonyunk a tulajdonossal, nagyon bizalmatlan. Társasházi lakást bérlünk, ez az első albérletünk és hát nagyon nem így képzeltük el. Párom műszakokban dolgozik, én a covid óta itthonról és ez így is marad, az iroda választható. A tulajdonos anyukája a szomszédunk, nagyjából hetente jön "ellenőrízni" és panaszolja a tulajdonosnak hogy hangos a telefoncsörgés meg mindig itthon vagyok, biztos nincs munkám. Ezt jelezte is felénk. Mikor szerződtünk feltétel volt 3 havi bankszámlakivonat és munkáltatói igazolás hogy biztosan stabil a jövedelmünk. Ez azóta sem változott, de a tulajdonos mondta hogy mostmár vissza kéne menni az irodába. Megszabhat ilyeneket?
Egyébként már tervezzük a költözést, de amíg nem tudunk lakást venni, itt nem mondanánk fel.
"Egészhéten a bérlőjelölteknek mutogatja a lakást"
Ezt sem tehetné meg...
A bérlőjelölteket is csak akkor hozhatná, ha előre egyeztet
Mondjuk, én megsúgnm a jelölteknek, miért mondtátok fel a szerződést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!