Megszabhatja-e a bérelt lakás tulajdonosa, mennyi időt töltök otthon és mit csinálok?
Nincsen sajnos jó viszonyunk a tulajdonossal, nagyon bizalmatlan. Társasházi lakást bérlünk, ez az első albérletünk és hát nagyon nem így képzeltük el. Párom műszakokban dolgozik, én a covid óta itthonról és ez így is marad, az iroda választható. A tulajdonos anyukája a szomszédunk, nagyjából hetente jön "ellenőrízni" és panaszolja a tulajdonosnak hogy hangos a telefoncsörgés meg mindig itthon vagyok, biztos nincs munkám. Ezt jelezte is felénk. Mikor szerződtünk feltétel volt 3 havi bankszámlakivonat és munkáltatói igazolás hogy biztosan stabil a jövedelmünk. Ez azóta sem változott, de a tulajdonos mondta hogy mostmár vissza kéne menni az irodába. Megszabhat ilyeneket?
Egyébként már tervezzük a költözést, de amíg nem tudunk lakást venni, itt nem mondanánk fel.
Ha ezeket Ti fizetitek, akkor őt miért zavarja, hogy ti miből mennyit fogyasztotok és mennyit tartózkodtok a lakásban? Tudom, Te sem tudod, csak mérgemben feltettem a kérdést.
Hogy milyen ostoba emberek vannak! Kérdezd meg őt, hogy ezt miért akarja tiltani (korlátozni) veletek szemben.
Te jó ég!
Én 2020 márciusa óta home officeban vagyok+egyetemista is mellette,az is végig online volt,90%ban itthon vagyok.
Egy multinál vagyok gyakornok és nálunk idén áprilisig tilos volt bemenni,most már mehet aki akar,de nyilván így nyáron nem igazán járok be,ha nem muszáj.
Senkinek semmi köze!!!
Sőt,nekem pl szüleim fizetik az albérletet,ehhez sincs semmi köze.
Én 2 éve,az egyetem kezdete óta lakom itt de azóta még 1x sem volt itt a főbérlő és nem kérdezett a privát életemről,ír smst amikor utalni kell,utalok,és ennyi.
Szerintem keress új lakást,ez nagyon nem normális!
22L
Cserélj zárat! Ti vagytok birtokon belül, jogotok van zárat cserélni. És a ti engedélyetek nélkül senkinek nincs joga bemenni. Nem szívességet tesznek nektek, fizettek egy lakás teljes használatáért. De ha megnyugtat kérdezz rá egy ügyvédnél, ugyanezt mondja majd.
Sőt, nyugodtan rendőrt hívhatsz, ha bemegy.
Vagy megvárjátok, míg szex közben nyit rátok? Esetleg eltűnik ez az a lakásból…
A nyanya ha ennyire hallgatózik, abban a pillanatban megy át hozzátok kutakodni, hogy kiteszitek a lábatokat. Szerelj be két kamerát, simán látni fogod, hogy az alsóneműitekben túrkál.
Ilyen nincs, az eszem megáll!
"Már nézelődünk hova tudnánk menni de annyi bérlős rémtörténet van, hogy a saját lakás lehet jobb ötlet..."
Hát, hallod, én is hallottam már cifra eseteket, de a tiétek viszi a pálmát! Ennél durvább nincs!
Tény, hogy a saját lakás a legjobb, de addig is míg nem juttok oda, sürgősen keressetek másik albit! ...még a leghülyébb bérbeadó is szanatórium lesz ezután!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!