Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kinek a feladata a javíttatás...

Kinek a feladata a javíttatás bérlők esetén? Kaució!

Figyelt kérdés

2 év után lassan végre kiköltöznek a bérlők de jönnek a bajok.

Jelezték hogy elromlott a mosogatógép, mondtam csináltassák meg önköltségen mert nem én rontottam el, nem csináltatták meg, vettek egy újat amit most nem akarnak ott hagyni a lakásban arra hivatkozva hogy a másik egy 8éves gép volt, ez meg új.

Jelezték hogy beázás van, rosszul tárnak a nyílászárók, most a nagy viharokban emiatt nagyobb kár keletkezett, ezt is a kaucióból javíttatnám, hiszen szerintem nyitva is hagyták az ablakot és nem voltak otthon.

Bútorokat cseréltek le, a régi bútoraimat nem megfelelően tárolták, ápolták -szintén kaucióból vonnám a kárt.

Szerintük ez nem mélrányos, mi lehet a megoldás?

2021. júl. 23. 08:40
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
100%
600ezer a kaució? Ez igen! Ti aztán nem vagytok szívbajosok!
2021. júl. 23. 12:21
 42/68 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy most ez hogy van? A pincében voltak a bútorok, amikhez nekik kulcsuk sem volt? De akkor nem neked kellett volna figyelni a bútorokra?
2021. júl. 23. 12:27
 43/68 anonim ***** válasza:
97%

37 és 41 válaszodra Kérdező!

Szerinted mi a büdös francért vesz ki valaki kertes házat, ha nem akarja a kertet használni?

Ráadásul a szerződésben nem is szerepel, hogy nem használhatja!

Nyilván azért vett kerti bútort, hogy a bejárkáló rokonság minél kényelmesebben érezze magát!:D

És nem, nem jogos SEMMIT megtéríttetned velük, nemhogy a 600ezren felül, de még a 600ezret is köteles vagy visszaadni, mivel nem a bérlő kötelessége a kauciójából fedezni a te viharkárodat, amiért egyébként fizetett a biztosító!

2021. júl. 23. 12:27
 44/68 anonim ***** válasza:
97%

Hoppá!

Jó észrevétel!

(Akkor nyilván a bútorok levitele is a Kérdező javaslatára és engedélyével történt, nem csak egyszer suttyomban ott teremtek a bútorok!)

2021. júl. 23. 12:31
 45/68 A kérdező kommentje:

A biztosító fizetett valamennyit, nem egy 10nm-es, egy 14 nmes és egy 20nm es helyiség twljes újra parkettázására, a burkoló munkadíjára stb. Pluszugye az idő amit ilyenkor rá kell fordítani... Nemvolt kulcsuk, a rokon nyitotta nekik a pincét, én viszont elvártam volna, hogy ennek ellenére időről időre ellenőrízzék az állapotukat, de hát látszik hogy nem egy az igényszint...

Azért mert privátabb és nagyobb egy kertes ház mint egy panel. Ott sem a kert kerül többe, hanem a minőség, a méret meg az élhető környezet. Jelenesetben is egy 95nm-es lakásról beszélünk.

Ja akkor ennyi erővel ha nem írom bele a szerződésbe hogy ne törje be az ablakot és betöri, az se baj? Vagyha nem írom bele hogy nem termeszthet drogot at udvaron, akkor termeszthet?

2021. júl. 23. 12:51
 46/68 anonim ***** válasza:
97%

Ne viccelj már. Én 190 + rezsiért nagy teraszos, Dunára néző légkondicionált

62nm-es lakást bérlek Budán, teljesen bebútorozva, gépesítve (nem lomokkal).

2021. júl. 23. 13:15
 47/68 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem ezt enged el, mert nagyon megütheted a bokád. Nézzenek rá a bútorokra, miközben nincs kulcauk a helyiséghez. Kivettek egy kertes házat, de a család mindennap a kertben lébecol. Visszakapod a házat, azokkal a lámpákkal, csaptelepekkel, amikkel átadtad. Volt biztosítás, amit ráadásul 100 százalék, hogy a bérlővel fizetettél, azóval a beázást rendezi. A mosogatógép használati eszkőz, ha nem tudod bizonyítani a szándékos rongálást, az is a te sarad. Tudod, ha havi 200 ezret akarsz legombolni valakiről, vissza is kell ám forgatni néha. Ha ez nem megy, akkor ne add ki.
2021. júl. 23. 13:21
 48/68 anonim ***** válasza:
100%
Bérbedóként mondom: kérdező, nem neked való a bérbeadás. A lakás karbantartása, amortizáció a te gondod, nem a bérlőé. 2 cm hézag a bejárati ajtó mellett, vetemedett ablakok??? Ilyet nehogy már ráverj a bérlőre. A többire inkább nem is reagálok.
2021. júl. 23. 14:03
 49/68 A kérdező kommentje:
Eleve úgy adtam ki a lakást hogy én nem járok a nyakukra, ha fizetnek rendesen akkor nem is fogunk hallani egymás felől. Utána jöttek a reklamációk kb heti szinten hogy ez elromlott, az nem működik rendesen és most itt akarnak hagyni gyakirlatilag több millió forintos kárral. Eleve beígértek egy csomó dolgot hogy meg fognak csinálni, semmi nem javult csak romlott: szalonnasütő és filagória felújítás, elektromos kapu, redőnyök megcsináltatása, ezekre mindre számítottam. Minimum egy évre írtak alá, de most 2 év után költöznek pedig arról volt szó majd csak 5 év múlva fognak. Egyetlen egy dologgal nem volt probléma eddig,blegalább fizettek rendesen
2021. júl. 23. 14:45
 50/68 A kérdező kommentje:
Az meg hogy nem nekem való, 10éve ki van adva az a lakás, soha senki nem problémázott, nem volt ilyen rongálás
2021. júl. 23. 14:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!