"Örökölt" lakásban gázkazán csere/ javíttatás?
Van egy régi vaillant vcw 18-10 gázkazán, ami már betegeskedik, és a javíttatás is kb 200k-ba kerül.
Ami meleg vizet, és fűtést is biztosít.
Ahogy néztem ha csere lenne legalább millióig is felmehet az ár mert mindent le kell cserélni/ellenőrizni kéménytől kezdve mindenig.
Szóval ez számomra kilőve.
Milyen "olcsó" alternatívák vannak?
Egy esetleges elektromos kazán csere mibe fáj?
Az is tudja biztosítani mind a vizet, mind a fűtést?
Konvektor (ha nem ugyan az) meg szint úgy egy új rendszer kiépítését igényel, ha jól tudom.
Kissé tudatlan vagyok ilyen témában. mi lehet a legjobb megoldás?
Mivel már alapból régi kifutott készülék sorozatos javítgatása, vagy csak egyszeri (ameddig bírja) mennyire érdemes.
Ezt a cserét talán még 700 ezerből is meg lehet úszni .
1 nem gagyi kondenzációs kazán 280000 körül van.
Mivel ezeknek saját kéményük van,50-100 ezerig .
Kell 1 gázterv készitő és egy gáz szerelő.Az ő munkadijuk.
Erre nem tudnék árat mondani,kb 2 napos munka ,ha kényelmes a szerelő. Kell keresned egy villanyszerelőt,aki az érintés védelmet megcsinálja ,erről igazolást ad.
Ha minden kész,kell keresni egy gázkazán szervizt ,és jogosultak üzembe helyezni ,ennek dija kb 30ezr.
MIndent a tervező intéz,a gáz szolgáltató ebből már ki van hagyva .
Villanyvezetékek jók? Szigetelés milyen?
Ha jók, akkor elektromos bojler, infrafűtés, vezérelt áram és átkapcsoló automatika.
Ha villany kazánnal akarsz fűteni ahhoz minimum 3x40A kell a mostanin felül. Hálózat bővítés sem két fillér. Árammal fűteni 3,2-szer annyiba kerül mint gázzal.
Nem jó választás a villany.
Kazáncsere legolcsóbb legális módja az "egyszerűsített készülék csere".
Nem kell gázterv se engedély. Non plus ultra meg van 3 nap alatt.
Bövebb info: hívd fel a szolgáltatódat.
"B terv": ez a legolcsóbb.
40 körül már jóállapotú használt kombikazánok közt válogathatsz. Cseréld/cseréltesd ki feketén. Így nyersz jópár évet...
Azt a milliós árat is azért írtam hogy akár. Mert régi építésű a ház. Viszont ha új kéménnyel lehet valóban olcsóbb lehet.
És ha mondjuk egy új kazánra cserélnénk, akkor nem muszáj radiátorokat cserélni? Mármint hatás fokban biztos nem lesz annyira jó. De "ideiglenesen" a régivel is mehet tovább gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!