Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kinek a feladata a javíttatás...

Kinek a feladata a javíttatás bérlők esetén? Kaució!

Figyelt kérdés

2 év után lassan végre kiköltöznek a bérlők de jönnek a bajok.

Jelezték hogy elromlott a mosogatógép, mondtam csináltassák meg önköltségen mert nem én rontottam el, nem csináltatták meg, vettek egy újat amit most nem akarnak ott hagyni a lakásban arra hivatkozva hogy a másik egy 8éves gép volt, ez meg új.

Jelezték hogy beázás van, rosszul tárnak a nyílászárók, most a nagy viharokban emiatt nagyobb kár keletkezett, ezt is a kaucióból javíttatnám, hiszen szerintem nyitva is hagyták az ablakot és nem voltak otthon.

Bútorokat cseréltek le, a régi bútoraimat nem megfelelően tárolták, ápolták -szintén kaucióból vonnám a kárt.

Szerintük ez nem mélrányos, mi lehet a megoldás?

2021. júl. 23. 08:40
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:
Nem hanem azzal van bajuk hogy alkalmazkodni kell, elvileg használja a kerti bútorukat, pakolász, nyilván veteményest ültet, ezt naponta locsolni és gondozni kel, a családdal hobbikertnek használja az ingatlant, sütögetnek. Korábban ezzel senkinek nem volt baja, ők most ezért bontottak szerződést.
2021. júl. 23. 11:30
 22/68 anonim ***** válasza:
93%
Hát így nem csodálom, én is bontottam volna...
2021. júl. 23. 11:32
 23/68 anonim ***** válasza:
94%

Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba!

A jelenlegi bérlők kerthasználattal vették ki a házat?

Ha igen, akkor nyilván azért, mert használni akarják.

Ha nem használhatják, mert a haszonélvező akarja használni, akkor valóban nem jogos az eredeti bérleti díj, még ha te azt nem tartod magasnak.

A TI részetekről változtak a feltételek, úgy gondolom, hogy nincs igazad!

És hogy én mit csinálnék ezek után?

Minden kukacoskodás nélkül kiengedném őket ebből a helyzetből!

Tegyék vissza a régi csaptelepeket, lámpákat és a bútoraidat.

Bérelsz egy ózongenerátort, az kiviszi a cuccokból a dohszagot, a port letörlöd róluk és kész!

Veszel egy szépséghibás (új) mosogatógépet, nagyjából azon az áron, amibe a 8 éves javítása került volna, mert az téged terhel, vagy a Vaterán egy használtat. Vagy nem teszel az új lakónak mosogatógépet, ha akar vesz magának, a hely kiépítve és amikor elmegy viszi magával.

Amiről el lehet beszélgetni kaució szempontjából az a parketta, abban nem tudom mi az igazság.

De mivel van biztosításod (mert ugye van?) akkor arra is van megoldás.

Aztán a következőnek kerthasználat nélkül, a régi bútorokkal a maga nyers valóságában add ki, reális áron!

2021. júl. 23. 11:33
 24/68 anonim ***** válasza:
94%

A bérleti díj mire vonatkozik, az a kérdés.

Ha gépesített lakásra, lehetőleg felsorolva a gépek, akkor a bérbeadó javít saját költségen, ha ezek nem képezték a bérleti díj részét, hanem grátisz voltak ott, akkor a bérlő magánügye, hogy megjavíttatja-e, vesz-e újat, (és az az övé), stb.

2021. júl. 23. 11:36
 25/68 A kérdező kommentje:

Szerintem havi 200 000ft + rezsiért lakást nem talál, nem hogy házat! És akkor nem lehet elviselni azt hogy nem lehet kint egész nap...

Van biztosítás, valamennyit fizet is, de attól nem fog megjavulni a parketta és nem jelennek meg mágikusan új albérlők a lakásban. A szerződésünkven eleve bele van foglalva hogy a dzándékos károkozás a kauciót terheli, tehát aha egy ablak nyitva volt, valószínűleg a többi is, a nem megfelelően tárolt és gondozott bútorok szintén és a mosogatógép sem magától romlott el...

Szerződés szerint vagy 3 hónap felmondás, vagy keresnek maguk helyett bérlőt akikért kezeskednek.

Mivel a teljes összeget ami a károm nem hajlandók megfizetni, ez a bútorokon kívül a festés 3 helyiség parkettázása, így valószínűleg csak a kauciót tudom visszaratrani

2021. júl. 23. 11:42
 26/68 anonim ***** válasza:
91%

23-as vagyok

De én alapban nem értem a helyzetet!

Ha a haszonélvező belement a kerthasználatos bérbeadásba, akkor milyen alapon használja a kertet, a bérlők kerti bútorát, milyen alapon tart ott családi összejöveteleket és egyáltalán, milyen alapon lép be oda a bérlők engedélye nélkül?

Ha olyan lett volna a bérlő, még rendőrt is hívhatott volna és kirakathatta volna onnan a pereputtyot birtokháborítás címén!

Ne haragudj, de tényleg az ész megáll, qrva türelmes bérlőitek vannak/voltak!

2021. júl. 23. 11:42
 27/68 anonim ***** válasza:
91%
Hát kedves kérdező, te teljesen hülye vagy. Én is rendőrt hívtam volna rájuk, aztán pisloghatnál. Sőt, ezt is csinálnám a helyükben, és ügyvédhez is fordulnék. Hát ez nem semmi, de komolyan mondom, összeteszem a két kezem, hogy nekem egy normális főbérlőm van.
2021. júl. 23. 11:44
 28/68 A kérdező kommentje:
Nincs benne a szerződésben kiemelve kerthasználat, ingatlanbérleti szerződés van autóbeállási lehetőséggel. Se a garázst, se a pincét nem használhatják, nincs is hozzá kulcsuk, csak a használó rokonnak. Ők értelmezték félre
2021. júl. 23. 11:47
 29/68 anonim ***** válasza:
88%
Aha, szóval itt senki sem normális, csak ti vagytok azok. :D
2021. júl. 23. 11:49
 30/68 anonim ***** válasza:
92%

Szűzanyám 200ezer + rezsi neked kevés?????

Egy olyan házért, aminek nem használhatja a kertjét, akkor az gyakorlatilag csak egy lakás.

És mindehhez öreg bútorok, öreg szerelvények, haldokló, ütött-kopott mosogatógép, vetemedett, öreg ajtók-ablakok amin repülnek ki fűtéskor az ezresek, a "háziak" jönnek-mennek a házban, pakolásznak, használják a cuccaikat....

És 2 év után még ő hozzon nektek bérlőt akiért kezeskedik?

Kit vigyen oda? Az ellenségét?

Szerezz magatoknak egy másik áldozatot, de őt hagyjátok már békén!

2021. júl. 23. 11:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!