Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kinek a feladata a javíttatás...

Kinek a feladata a javíttatás bérlők esetén? Kaució!

Figyelt kérdés

2 év után lassan végre kiköltöznek a bérlők de jönnek a bajok.

Jelezték hogy elromlott a mosogatógép, mondtam csináltassák meg önköltségen mert nem én rontottam el, nem csináltatták meg, vettek egy újat amit most nem akarnak ott hagyni a lakásban arra hivatkozva hogy a másik egy 8éves gép volt, ez meg új.

Jelezték hogy beázás van, rosszul tárnak a nyílászárók, most a nagy viharokban emiatt nagyobb kár keletkezett, ezt is a kaucióból javíttatnám, hiszen szerintem nyitva is hagyták az ablakot és nem voltak otthon.

Bútorokat cseréltek le, a régi bútoraimat nem megfelelően tárolták, ápolták -szintén kaucióból vonnám a kárt.

Szerintük ez nem mélrányos, mi lehet a megoldás?

2021. júl. 23. 08:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
98%

" Se a garázst, se a pincét nem használhatják, nincs is hozzá kulcsuk, csak a használó rokonnak. Ők értelmezték félre."

NEM!

Ha a szerződésben az van, hogy a garázst és a pincét NEM HASZNÁLHATJÁK, akkor automatikusan azt jelenti, hogy a kertet viszont igen, mivel arra nincs tiltás!

Nem ők értették félre, hanem ti szegtetek szerződést!

A bérleti díjból és a környezetükre igényességükből arra következtetek, hogy ezek nem tanulatlan csóró suttyók, így nagyon remélem, hogy perre mennek veletek és nagyon meg fogjátok ütni a bokátokat, miközben ti fogjátok a perköltséget is fizetni!

És hangsúlyozom, mindezeket BÉRBEADÓKÉNT mondom neked, csak szerencsére roppant fejlett az igazságérzetem.

Ha nem tudtok kulturáltan és etikusan szerződni és azt betartani, akkor a bérbeadás nem a ti világotok!

Tényleg torkig vagyok már a hozzátok hasonló bérbeadókkal, mert lejáratjátok a többieket is!

2021. júl. 23. 12:00
 32/68 A kérdező kommentje:
200 000+ rezsiért egyébként is maximum lakást tudna bérelni. Megkell nézni ám a környezetet is! Ennyi pénzért ilyet lehet kapni, mindenki olyat bérel, amit a pénztárcája enged.
2021. júl. 23. 12:02
 33/68 anonim ***** válasza:
97%
Te komolyan nem vagy normális. Jobb is nekik, hogy megszabadulnak tőletek.
2021. júl. 23. 12:03
 34/68 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy 200+ rezsiért nem csak lakást lehet már bérelni. Megszegtétek a szerződést, de még te pattogsz. Eszméletlen.
2021. júl. 23. 12:05
 35/68 anonim ***** válasza:
97%

Fogd már fel, hogyha nem használhatja a kertet, akkor nem házat bérel, csak egy lakást 200 + rezsiért!!!

De én befejeztem, csinálj amit akarsz, remélem van annyi eszük, hogy tudják mi számukra a jogorvoslat!

2021. júl. 23. 12:05
 36/68 anonim ***** válasza:
100%
Aha, szóval 200.000 Ft+rezsiért bejárkál a fél pereputty a házba, amit bérelsz. Csodálatos lehetett. Akkor ne add ki, ha használni akarjátok, mert ez így nem korrekt.
2021. júl. 23. 12:10
 37/68 A kérdező kommentje:
Azért itt komoly félreértések vannak. A házba nem járkál be senki, csak a kertbe. Kerthasználat nincs kikötve a szerződésben és nem is ez volt a kérdés lényege hanem hogy jogos-e ha megtéríttetem velük a 600 000ft kaución felül keletkezett káromat.
2021. júl. 23. 12:14
 38/68 anonim ***** válasza:
100%
A kert is a ház része. És nem, abszolút nem jogos. Remélem jól beperelnek, és lejjebb veszel abból az óriási pofádból.
2021. júl. 23. 12:16
 39/68 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a szerződésben nem szerepelt, hogy a kertbe bármikor bejárkálhattok...
2021. júl. 23. 12:18
 40/68 A kérdező kommentje:
És nem használok ott semmit, a haszonélvező rokon és családja konyhakertként hasznosítja a kertet, ami nem része a bérlővel kötött szerződésnek. Apince és a garázs sem, de ahoz eleve nem is kaptak kulcsot. A kertbe beállhatnak autóval, szóbeli megegyezésünk van róla hogy hova. A kertkapuhoz sincsen kulcsuk, csak a teherkapuhoz pont ebből kifolyólag. Hogy ők a rokonnal miven egyeztek meg a kerti bútor kapcsán, az kettejük között zajlott
2021. júl. 23. 12:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!