Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hitelre kiadás céljából...

Hitelre kiadás céljából lakást venni?

Figyelt kérdés

Páromnak hirtelen jött egy ötlete, hogy 5 milliójához felvegyen 10-11 millió hitelt és vegyen egy lakást kiadás céljából. Úgy, hogy sajátot nem akar (vagyis fél a túl nagy hiteltő) és albérletben lakunk…

Egy 35nm-es panelről lenne szó, egy nem annyira jó környéken..

Szerintem nem túl okos ötlet..

Szerintetek lenne ebből bármi haszna (azon túl hogy nyilván pár éven belül nő az ingatlan értéke) vagy totál hülyeség lenne?

2021. júl. 5. 20:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Én is inkább a lokáció miatt tartom hülyeségnek.

Illetve azt még leírom, hogy nincs havi fix keresete, mert vállalkozó. Így tényleg nagy költség lenne, ha nem tudja kiadni x ideig és csak ráfizet..

2021. júl. 6. 09:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha a párid egy lelakott lakást akar kiadni, az hülyeség. A bérbeadás is egy vállalkozás, jól kell csinálni. Lelakott lakást nem adunk ki, mert kkor a bérlők is olyanok lesznek. Vagy kiadhat: munkásszállónak,napi díjjal. Ukránoknak, románoknak jó az. Csaj mindig fizetessen velük előre, és legyen határozott fellépése, ha veszekedni kell velük. A bérbeadásnak is megvan a maga nódja. Meg kell határozni, kinek szeretné kiadni, kik a célcsoportja. Lelakott lakással, sajnos, a normális igényű bérlőktől elesik. Maradnak az igénytelen vendégmunkások és igénytelen egyetemisták. Mindkét célcsoport bútorozott albit keres, hogy hamar tudjon beköltözni és hamar ki. Egyik se az a típus, aki figyelne a lakásra. Összefoglalva: a bérbeadás is egy vállalkozás, lehez jól vagy rosszul csinálni. Ahogy a párod akarja, úgy én nem csinálnám. De ő tudja. De ha ti is albiban laktok, miért nem vesztek közösen egy saját lakást? Vagy ott még nem tart a kapcsolatotok?
2021. júl. 6. 12:14
 13/14 A kérdező kommentje:

Egyetértek, szerintem is ez a kategóriájú lakás így rossz embereket/igényteleneket vonzana.

A saját lakáson rágódik már egy ideje, de attól tart, hogy mivel nem fix a keresete, és túl sok hitelt kellene felvenni, az necces lehetne.

Más anyagi helyzetben vagyunk, ő tavaly örökölt egy fél lakásnyi pénzt. És tavaly óta hitelképes. Én nem örököltem, és hitelképes sem vagyok. A megtakarított pénzem pedig semmire nem elég.

De beszéltünk vele ma is erről, és pl 20-21-ért láttunk is lakást, ami saját részre jó lenne, és ahhoz elég lenne 12 m körüli hitelt felvennie. És abban is ugyanúgy állna a pénz, ha meg nagyon nem tetszik, majd ellehet adni. Akkor már szerintem egy olyan jobban megérné.

2021. júl. 6. 13:33
 14/14 anonim ***** válasza:

Sokan buktak bele abba, hogy vettek hitelre lakást, hogy majd kiadják albérletbe és abból törlesztenek. Elsőre jól hangzik, de ezt alaposabban át kell gondolni.

Mit csináltok, ha nem lesz bérlő? Mit csináltok, ha lesz, de egyszer csak nem fizet és pereskedni kell vele? Mit csináltok, ha elromlik a hűtő benne, mosógép és cserélni kell?

Vannak szerencsések, akiknek bejött ez a módszer, de vannak szép számmal olyanok is, akiknek meglévő lakása is elúszott a másik lakás miatt.

2021. júl. 18. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!