Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hitelre kiadás céljából...

Hitelre kiadás céljából lakást venni?

Figyelt kérdés

Páromnak hirtelen jött egy ötlete, hogy 5 milliójához felvegyen 10-11 millió hitelt és vegyen egy lakást kiadás céljából. Úgy, hogy sajátot nem akar (vagyis fél a túl nagy hiteltő) és albérletben lakunk…

Egy 35nm-es panelről lenne szó, egy nem annyira jó környéken..

Szerintem nem túl okos ötlet..

Szerintetek lenne ebből bármi haszna (azon túl hogy nyilván pár éven belül nő az ingatlan értéke) vagy totál hülyeség lenne?

2021. júl. 5. 20:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

"Egy 35nm-es panelről lenne szó, egy nem annyira jó környéken.."

Ezek után azt várod, hogy lelkesedjünk?:)

Vannak helyek, ahol szédítően mennek fel a lakás/panel árak, de azok JÓ helyen vannak: pl. Debrecen, de ott sem az egész városban...

Mit takar a "nem annyira jó környéken"?

2021. júl. 5. 20:45
 2/14 A kérdező kommentje:

Debrecenben van. Fényes udvar..régebben elég rossz híre volt, kékfényes udvarnak is hívták. Mert minden nap jött a rendőr. Drogosok, cigók, stb.

Ma már elvileg javult a helyzet, de elég proli negyed.

2021. júl. 5. 20:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én mostanában azt hallom, hogy Debrecenben a kutyaólnak is nagy értéke van. Nem ismerem a környéket, de itt a Gyk.-n mindenki azt írja, hogy Debrecenben jó a közbiztonság. Hát ha így van, akkor lehet rajta gondolkodni. Ott nőhet az értéke.

De nagyon nem mindegy, hogy milyen feltételekkel kap kölcsönt!!!

Az - gondolom - a minimum, hogy jelzálogot tesznek az ingatlanra (mi lenne más a fedezet?) és egy tízmillióra számíthatsz pár milla THM-et is.

Meg egy két évtizedet...

2021. júl. 5. 21:02
 4/14 anonim ***** válasza:
37%
Ha Debrecen, akkor a fent írtak alapján inkább egy 15 M-s belvárosi tégla minigarzon.
2021. júl. 5. 22:01
 5/14 A kérdező kommentje:
A belvárosban már nem igazán lehet tégla mini garzont találni ennyiért :/ pont ma láttam a Halközben egy 27nm-est 20 milláért. Annyit meg már nem venne fel.
2021. júl. 5. 22:21
 6/14 anonim ***** válasza:
31%

??

[link]

2021. júl. 6. 00:40
 7/14 anonim ***** válasza:
81%
Mi idén vettünk hasonlóan lakást. 8 misi mellé vettünk fel 13at. Most felújítás alatt van augusztusban fogom meghirdetni. Egyáltalán nem hülyeség, amit a párod gondol. A forint sajnos, értéktelenedik el, főleg, ha tavasszal marad ez a kormány. Az 5 millió 5 év múlva nem fog annyit érni, mint ma 5 millió. Jóval kevesebbet fogtok tudni venni belőle. A bérlő meg kifizeti a hitelt nektek, ott marad a lakás, ami mindig egy lakás árát fogja érni. Tény,hogy a lokáció elsődleges. Debrecent nem ismerem, de tudtommal ott is van keteslet albérletre és viszonylag jó árakon. Nézz körül, mennyi Debrecenbe egy albérlet, mennyiért lehet kiadni. Egyáltalán nem hülyeség, amit párod kigondolt. Bankba hagyni számlán a pénzt semmi kamatra, na, az sztem hülyeség.
2021. júl. 6. 07:33
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Maga a lakáskiadás relatív jó befektetés. Mert hiába állampapír meg egyebek, egyrészt van bevételed a bérlőből, másrészt az ingatlan értéke is növekszik ellenben a Forinttal, ami folyamatosan csak romlik.

Nyilván a környék nem mindegy, egy cigányos/proli helyen bérlőnek is hasonlóak fognak jelentkezni. Bár ez még jobb helyeken is teljesen lutri.

2021. júl. 6. 08:22
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg működhet, de ha huzamosabb ideig nincs bérlőtök (mert pl. balhás a környék), akkor lehet, hogy nehéz lesz egyszerre a hitelt is fizetni és az albérletet is. Már ha nem opció, hogy ebben az esetben odaköltöztök ti magatok.

Az egyik lakásom nekem is így lett: hitellel megvettem, majd kiadtam hosszútávra. 10 év után végtörlesztettem, felújítottam az egészet, majd újra kiadtam.

2021. júl. 6. 08:59
 10/14 A kérdező kommentje:

6-os, ezek nem belvárosi lakások, egyet kivéve.

Köszönöm a válaszokat.

#9-es igen, én is erre gondoltam, hogy mi van ha sokáig nincs bérlő, plusz egy elég lelakott lakás, eleve egy igénytelenség kellene ahhoz, hogy valaki kivegye..párom meg nem akarja kipofozni se annyira, mi meg nem mennénk oda a belvárosi 54nm-es albiból, ahol így sem férnek el a cuccaink :D

2021. júl. 6. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!