Ilyen paraméterekkel szerintetek hány százalékos önerővel és kb. milyen törlesztő részlettel ajánlott/reális lakásvásárlás céljából hitelt felvenni?
Hitel paraméterei:
Lakás teljes ára: ~30-33 millió forint
Tervezett futamidő: 10-20 év között
Bevételi oldal:
Jelenlegi fizetés: kb. 250 eFt + 40k egyéb juttatások
Kiadási oldal:
kb. 50 ezer Ft albérlet, amit így meg tudnék spórolni (illetve törlesztésre felhasználni)
kb. 40 ezer Ft egyéb juttatásokból finanszírozott költségek (étel)
kb. 50 ezer Ft egyéb/váratlan költség
A lényeget nem írtad le. Mennyi önerővel rendelkezel?
Mondjuk 6.6 millió? (20%)
vagy 9.9 millió ? (30%)
mert önerőre szükséged lesz.
"Ja azt elfelejtettem írni, hogy néhány évig (5-10) az így megvásárolt lakás 2-3 szobáját kiadnám, hogy ezzel növeljem a bevételi oldalt, melytől kb. havi 100-150 ezer bevételt várnék (Budapest)"
Ez a bankot nem fogja érdekelni. Van-e jelenleg bármilyen tehermentes ingatlan a neveden? Tudsz-e adóstársat bevonni?
Ha a teljes összeget hitelként vennéd fel (ami nem lehetséges), a cib kalkulátora szerint ( [link] 10 év alatt legalább 317kHUF lenne a törlesztőd, de valószínű, hogy ez növekszik.
De a legtöbb banknál kérhetsz visszahívást, és az ügyintéző türelmesen kifaggat téged és megsaccolja, hogy milyen hitelhez lenne esélyed.
#1-es, jogos.
Valószínűleg max. 50%-nyi "önerőt" tudnék családon belül kérni, de nyilván szeretném ezt az összeget is minimalizálni, ugyanis ezt is vissza kellene fizetnem, csak később...
#2-es,
"Van-e jelenleg bármilyen tehermentes ingatlan a neveden? Tudsz-e adóstársat bevonni?"
Sem ingatlan nincs a nevemen, sem adóstársat nem tudok bevonni sajnos, legalábbis nem a legelején (később nem tudom, hogy lehetséges-e).
Köszi a visszahívás tippet, ez jó ötlet..
#5-ös
Az ingatlan budapest szívében lenne elég központi helyen (ezért is lenne ilyen drága), viszont emiatt könnyen is értékesíthető a bank számára, ha esetleg bebuknám (és pont ezek miatt könnyen kiadható is).
Elsősorban nem is saját célra, hanem hosszútávú befektetési célból lenne használva (de tudom, hogy ez a bankot nem fogja érdekelni, meg is értem).
Más hitelem nincs, 30 leszek nemsokára, egyelőre nem keresek sokat, de mindenképpen külföldi fiztésből tervezem finanszírozni a hitelt.
Viszont sajnos nem vagyok magyar állampolgár és ha jól tudom, akkor hitelt így csak akkor vehetek fel, ha magyarországi munkaviszonnyal rendelkezem.
Ez az 50%-os határ biztos? Én valahol 70%-ot olvastam..
Milyen események miatt lehet még több? (deviza alapú hitelt elkerülném)
#6-os
Igen, sajnos én is így számoltam. Nagyobb bevételre inkább csak azután lenne lehetőségem, miután külföldre megyek ki dolgoni (ami tervben is van), ekkor viszont már nem biztos, hogy jogosult lennék hitelre, mivel azzal együtt a magyarországi munkaviszonyom is megszűnik...
Azt nem tudod véletlenül, hogy külföldiként magyar ingatlanra felvehetek-e magyar banktól hitelt, ha "éppen" külföldön dolgozom, de "volt" magyarországon munkaviszonyom?
Köszi az edigi válaszokat, ment a zöld kéz mindenkinek!
"Az ingatlan budapest szívében lenne elég központi helyen (ezért is lenne ilyen drága)"
Akkor az egy 80-100 éves gangos ház (ergó hosszú távra nem a legjobb befektetés, mert már most is problémás lehet) lehet iszonyatos rezsivel, és ha 3-4 szobás, nincs valami jó állapotban. Kíváncsiságból tudnál linkelni pár ilyen hirdetést?
Ennyi pénzért jó állapotú ekkora lakást bútorokkal együtt csak külvárosban kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!