Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet vagy lakáshitel ha...

Albérlet vagy lakáshitel ha egyedül vagyok és betegség miatt bármikor lerobbanhatok?

Figyelt kérdés
Költözés előtt állok és nincs könnyű helyzetem. Van félretett megtakarításom, amiből bele tudnék vágni egy lakáshitelbe, de nem merem nagy adósságba vágni magam, mert bizonytalan meddig engedi az egészségem megtartani a jelenlegi munkámat. Ti mit tennének a helyemben?
2021. júl. 4. 09:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%

1)

Az ország nem csak Budapestből áll!

2)

Akinek kispénze van, ne 40 milliós ingatlanra ácsingózzon!

3)

Akinek gond hitelt fizetni, ami rendszerint kevesebb, mint a bérleti díj, annak gond az albérletet is fizetni.

Itt a beszélgetés nyilván nem minimálbéres, vagy hitelképtelen figurákról szól, hanem olyan esetekről, amikor valaki önrésszel is rendelkezik és hitelképes. Annak értelmetlen az albérlet, de bánom is, mindenki úgy hülye, ahogy neki tetszik!

2021. júl. 4. 11:14
 12/20 anonim ***** válasza:
36%
11. ha nem tudod a kérdező hol akar lakást venni, mennyi a fizetése, milyenek az anyagi körülményei, akkor legalább ne ajánlanál semmit.
2021. júl. 4. 11:19
 13/20 anonim ***** válasza:
50%

"Albérlet vagy lakáshitel ha egyedül vagyok és betegség miatt bármikor lerobbanhatok?"

Gondolkodj egy kicsit nagyobb távban! Ha most megteheted, hogy lakashitelt veszel fel de albérletbe mész inkább, és ott éled le az életed, csak mert félsz a betegségtől, akkor mi lesz veled nyugdíjas korodra? Abból a nyugdíjból ami vár ránk, lehet még az albérletedet se tudod majd kifizetni, nemhogy megélni még belőle. Akkor nem jobb ha inkább saját otthonod lesz akkorra?

2021. júl. 4. 11:33
 14/20 anonim ***** válasza:
24%

16. tehát akkor mégis ajánlottad neki, hogy hitelt vegyen fel annak ellenére, hogy ő azt írta, hogy "de nem merem nagy adósságba vágni magam", nem tudod az anyagi helyzetét, nem tudod a fizetését, nem tudod mennyi hitelt kellene felvennie, stb. semmit nem tudsz, de te azt ajánlod, hogy adósodjon el...

Más ...jával a csalánt...

És aztán meg letagadja és aki erre felhívja a figyelmét az meg "nem komplett", "fogyatékos". Gratulálok, én is biztosan egy ilyenre hallgatnék... :)

2021. júl. 4. 12:57
 15/20 anonim ***** válasza:
33%

17!

Ne keverd a szezont a fazonnal, nem én írtam a 14-es választ!:D

Dacára annak, hogy egyetértek vele.

Te nyilván egy bérbeadó vagy, ezért kardoskodsz a kalácskád mellett, más bőre árán is!

Arra nem gondolsz, hogyha a betegsége miatt feléli az önrészét a te albidban, akkor mi lesz vele utána? Mert lelkiismeret furdalás nélkül ki fogod vágni, amikor már nem fog tudni tejelni neked.

Viszont, ha van egy legalább 1,5 szobás saját lakása, akkor abból kiadhatja az egyik szobát és máris tudja fizetni a hitelét, miközben nem kerül utcára. De ezen kívül is van még ötféle lehetősége, amik korábban le lettek írva.

Ellenben betegen, pénz nélkül csak a hajléktalanság marad, ... de ez neked akkor már úgyis mindegy!

2021. júl. 4. 13:25
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

:DD honnan tudjam, hogy te írtad-e :DD

Hogyne, mert ha én azt javaslom a kérdezőnek, hogy ne vegyen fel hitelt, akkor rögtön az én (nem létező) kiadó lakásomat fogja kivenni... logikus...

Ha valaki a betegsége miatt feléli az önrészét albérletben, akkor ha hitelt venne fel, akkor azt 1 szoba kiadásának árából gond nélkül tudná fizetni? Ha fel tudna venni hitelt, akkor az jó hitel, ami annyi, mint egy szoba bérleti díjának az ára. Ráadsául akkor annak min. 2 szobás lakásnak kell lennie, ami meg aztán különösen lehetetlen, hogy egy 2 szobás lakás törlesztőrészlete annyi, mint egy szoba kiadásának a bevétele...

Hoztál te vagy a haverod egy példát egy 20 milliós 2 szobás lakásról, aminek a törlesztőrészlete kevesebb, mint egy egyszobás albérleté és amihez gond nélkül kapna szerintetek a kérdező hitelt és gond nélkül tudná törleszteni, mindezt úgy, hogy az ég világon semmit nem tudtok a kérdezőről és még külön le is írta, hogy nem akar eladósodni.

Ezzel az erővel írhattátok volna, hogy vegyél a Rózsadombon 20 millióért hitelre egy házat és add el 50 millióért és gond megoldva, a 30 millióból vehetsz magadnak egy másik házat hitel nélkül.

Kb. ennyi értelme volt a 20 milliós 2 szobás lakás és a 100ezres 1 szobás albérlet meg a 15 milliós hitel 5 milliós önrészre példának...

Ilyeneket azok írnak, akiknek fogalmuk sincs a lakás- és albérletpiacról, hitelekről és úgy egyáltalán a pénzügyekről, de más ...jával könnyen verik a csalánt.

Ha már tanácsokat akarsz adni úgy, hogy fogalmad sincs a pénzügyekről, legalább megpróbálnál úgy tenni, mitha értenél hozzá és megkérdeznéd a kérdezőt, hogy mennyit keres, mennyi a havi kiadása és megtakarítása, mennyi önrészt tudna egy esetleges hitelbe adni, milyen áron van egy olyan lakás, amit venne, stb... De neeem, csak úgy látatlanba mindenki vegyen fel lakáshitelt, mert az a tuti...

2021. júl. 4. 14:19
 17/20 anonim ***** válasza:
48%

":DD honnan tudjam, hogy te írtad-e :DD "

Sikerült jól kiröhögnöd saját magadat!

Mondjuk a válaszolók szintjeiből?

Az egyikünk 4 bogyó, a másik 4,5

2021. júl. 4. 17:35
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Jaja, azt nézegetem, hogy kinek van egy miliméterrel több vagy kevesebb zöldje. Nem mintha bármi különbséget is lehetne látni a 7-8-9-11-13 pipái között.

Na mindegy, a lényeg, hogy a kérdező már tudja, hogy nem jó dolog eladósodni és olyantól tanácsot megfogadni, aki semmit nem tud és nem is akar tudni a kérdező anyagi lehetőségeiről és úgy ajánlja neki, hogy vegyen fel hitelt és adósodjon el.

2021. júl. 4. 17:40
 19/20 anonim ***** válasza:
48%

És te mit tudsz a Kérdező anyagi lehetőségeiről, hogy az albérletre akarod rábeszélni?

Az mennyivel biztonságosabb, ha beteg és nincs pénze?

De a fene sem kínlódik itt veled tovább.

2021. júl. 4. 17:50
 20/20 anonim ***** válasza:
27%

19. mennyivel biztonságosabb? Annyival, hogy nem akar eladósodni és megmarad a megtakarítása, nem rakja bele önerőnek a hitelbe és a megtakarításából egy betegség esetén tudja fizetni az albérletet.

Ha meg egy hitelnél adósodik el, akkor nincs megtakarítása, a kamatot is fizette, az elárverezett lakás árából kifizetik a bankot meg a végrehajtót meg a díjakat és ő ha kap is valamit, akkor az közel se lesz annyi, mint amit önerőnek befizetett.

Persze tudom, 20 millióért tud venni egy 2 szobás lakást ott, ahol egy egyszobás bérleti díja 100ezer (teljesen reális). Ja és persze azt is tudom, hogy ezek a számok csak "tippeltek", "nem lényegesek"... és persze aki ezt a két szót leírja egy hitel számításánál, majd levonja a következtetést a "tipp" és "nem lényeges" számokból, hogy milyen fantasztikus ötlet hitelt felvenni, az biztosan nagyon ért a pénzügyekhez...

2021. júl. 4. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!