Alberlet vagy inkább saját lakás vásárlás?
25 éves vagyok. Nettó 300k fizuval ami a környéken nem olyan szar de nem is jó. Átlag. Az állásom egyelőre fix. Kérdés, hogy megeri 20 évre hitelt felvenni lakásra, vagy inkább várjak meg vele(esetleg jobb pozíció vagy kirúgás miatt) és menjek albérletbe?
Otthon már nem akarok lakni. Ti hogy vagytok ezzel?
Milyen környék az, ahol a 300 az átlag? :D Szerintem az teljesen jó fizu.
A helyzeted egyszerűbb lenne, ha lenne egy párod is.
Sajat lakas.
Ha meg otthon laksz a szuleiddel akkor ne kapkodd el de ha koltozni keszulsz akkor inkabb sajatba menj mint alberletbe.
A mai világban felvenni egy hitelt 20 évre az baromi nagy rizikó, gondolj csak bele ha most felveszed 45 éves leszel amikor lemegy. 20 év alatt meg bármi történhet ami miatt nem tudod fizetni. Épp elég ilyet láttam már a környezetemben, hogy éppen jól ment a szekér felvettek egy rahedli hitelt aztán meg 5-6 év után bedőlt az egész...
Úgyhogy inkább albérlet, ha csak a fenti két dolog jöhet szóba, de azért én még megfontolnám a szülőknél lakás dolgot is, úgy tudsz igazán gyűjteni.
300-ból inkább hitelt vennék fel. Albérlet mellett soha nem lesz saját lakásod, szülőkkel meg nem élmény lakni felnőttként.
Nyilván kérdés az is, merre van az arra és mennyibe fájnak ott a lakások.
Mennyi önerőd van? Kb. milyen árban vannak a lakások és kb. mennyi hitelt kellene felvenned? Ezeket jó lenne tudni ahhoz, hogy jó tanácsot tudjunk adni.
Szerintem amúgy, ha annyira nem vészes a helyzet, akkor érdemes még 2-3 évig otthon lakni és izomból gyűjteni lakásra. Így jóval kevesebb lenne a hitelösszeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!