Alberlet vagy inkább saját lakás vásárlás?
25 éves vagyok. Nettó 300k fizuval ami a környéken nem olyan szar de nem is jó. Átlag. Az állásom egyelőre fix. Kérdés, hogy megeri 20 évre hitelt felvenni lakásra, vagy inkább várjak meg vele(esetleg jobb pozíció vagy kirúgás miatt) és menjek albérletbe?
Otthon már nem akarok lakni. Ti hogy vagytok ezzel?
Köszönöm a válaszotokat. Az otthon maradás nagyon nem opció. Ha albérletben lennék, lehet meg jobban tudnék gyujteni, mintha otthon lakok.
Felénk 60.000ft körül van az alberlet.

300.000 nettó az átlag? :D
hol??
nálam max 200.000 300.000-al simán gyűjtenék saját ingatlanra nem is kérdés...albérlet csak nyeli a pénzed és sosem lesz a tied. ennyi fizuval albérlet hulyeség lenne. nekem lenne ennyi pénzem :D..átlag ilyet szól.magyarországrol beszélsz amugy?

11.albérlet mellett nehezen hiszem.
otthon nem kéne kiadnod albérletre...
otthon megtartahatnád azt is amit az albérletre költelnél.. 60.000.plusz a rezsi meg a költségek ezeket is számold bele...
nagyon nem értem a logikádat.
minek kérdezzték ha te már eldöntötted...
ennyi fizuval én nem lennék hülye és pár éven belül simán venni tudnék egy ingatlant azt a pár évet kilehet birni szerintem....

300000-es fizuval én sajátot vennék nem kérdés...
kivárnám azt a pár évet és inkább saját lakásomat fizetem mint valaki másét és az nem biztositott hogy pár év mulva is ki akarja adni az albit pl.ha lejárna épp a szerződésed...4 évre ha félretennél keresnél 15 milkát és ebből már fehetnél is egy pofás lakást...tényleg más zsebét akarod tömni miközben "átlag" 300.000fizetésedből simán kifutja sajátra is? öcsém te hülye vagy...de te döntésed..én 200.000 fitetéssel sajátra gyujtök épp, nekem is nehéz itthon de nem megyek albiba...

Ha albérletben lennék, lehet meg jobban tudnék gyujteni, mintha otthon lakok.
NEM...
otthon nem kellene kiadnod lakhatásért, max beadni a közösbe ami nem sok, míg albérletben vagy nyeli a pénzed és kevesebbet tudsz félre tenni sajátra...ezen gondolkodj.

tényleg kiemelted?
nem kérdés hogy saját...
albérlet sosem jó megoldás szerintem...
nyeli a pénzed és más zsebéd gazdagítod míg abból gazdálkodhatnál saját ingatlanra is főleg ennyi fizetéssel ami nekem nem ÁTLAG hanem megváltás lenne...eddig a legtöbb fizu amit láttam 200.000 volt. hol a fészkes fenébe keresel te ennyit? :D..tényleg érdekel

Én albérletbe jöttem inkább, mert egyedül nem akarok hitelt felvenni, inkabb kifizetem most az albérletet.
Sokkal jobban tudok spórolni is mióta elköltöztem, otthon nem maradt semmu pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!