Amikor beköltöztök egy albérletbe le szoktàtok cserélni a bejárati ajtón a zàrat?
Én laktam albérletben, és eddig mindenhol azt tapasztaltam, hogy a tulajdonos bejárkál, és turkàl a cuccaim között. Sajnos nem viccelek, két helyen laktam, mindkét helyen ezt csinálták a tulajok. Nekem ebből elegem van. Nyilván nem drogtanyàt üzemeltetek az albérletben, de akkor is a cuccaim között ne turkáljon senki, főleg hogy vannak értékesebb dolgaim (például van több elektromos cigarettàm, összesen az több tízezer forint, okos óráim, kitüntetés gyűjteményem, drágább kések, stb.) Nem vagyok milliomos, de ha bármi eltűnne akkor eléggé mérges lennék, mert ez mind elég drága dolog.
Volt olyan tulaj, aki nem viccelek, de a ruháim között turkált, pont akkor léptem be, amikor kutatott több alkalommal is. Volt olyan is, hogy számonkért, hogy miért használok hősugárzót (én fizettem a számlákat).
Szóval kérdésem: Ti nem tapasztaltatok hasonlókat albérlőként? Leszoktàtok cserélni a zárat?
Természetesen mielőtt kiköltöznék visszaàllítanék mindent az eredeti állapotára.
Még valami amivel sokan szoktak jönni: ,,Mi van ha valami baleset van, kigyulladt a ház például, és a tulajnak feltétlenül be kell mennie?" Nos, gondolom a tulaj nem közvetlen mellettem lakik, hogy ő rögtön észrevegye a tüzet, ráadásul, ha én bent vagyok, akkor minek jönne be ő is? Ha meg nem vagyok bent, akkor honnan tudnà egyből, hogy atu ingatlan felgyulladt, ha mondjuk a város másik végén lakik? Szóval ez így életszerűtlen indok.
"Nem érzed a kettős mércét?"
:D :D :D Ezen meg felnevettem! Talán inkább az a kettős mérce, hogy a bérlő nyelje le, hogy te fenntartod a jogot, hogy bármikor a tudta nélkül belépj az otthonába, nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!