Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Munkára bérelhetek ki albérletet?

Munkára bérelhetek ki albérletet?

Figyelt kérdés
Maszekban dolgoznék, fotóstúdió lenne. Mivel nem hivatalos, így úgy gondolom, hogy nem munkahelynek számít. Tehát ha kibérlek egy albérletet és stúdióra alakítom ki, akkor abba beleköthet a tulaj vagy szomszédok?

2021. márc. 3. 14:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%

Szia, én úgy gondolkodom, hogy az amortizáció számít, és a közös költséget is annak megfelelően kéri be a Társasház (több lifthasználat, ügyfélkör: több közös költség). Tehát én erre lennék kiváncsi, ott alszol, nem alszol, hányan jönnek oda, mikor.

Ezt nem csak a bérleti díj meghatározása miatt, hanem a közös képviselettel való egyeztetés miatt is (ne legyen morci a költségek vállalásából) és a kiszolgálás miatt is, hogyan oldjam meg a kulcsdolgot biztonságosan, stb. Az egész menetrend rendezése miatt egyeztetnénk.

Természetesen gondolom számla kell, el tudod számolni.

Mekkora lakás kell?

2021. márc. 3. 21:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
#11 Nem hivatalosan csinálja, gondolom ezért nem akarja beavatni a bérbeadót. S így nincs szüksége számlára sem.
2021. márc. 3. 21:29
 13/15 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján ez saját ingatlan esetén nem engedélyköteles tevékenység lenne, semmilyen plusz átalakítással vagy kellemetlenséggel nem jár, sőt igazából szerintem kb század annyira sem használod ("koptatod") a lakást, mintha ott laknál.

Szóval igazából szerintem felesleges szólni. Egy tökéletes világban biztosan megemlíteném a tulajnak, de félek, hogy ettől is ugyan úgy parázik mindenki, mint a bejelentkezéstől (ami egyébként kötelező).

2021. márc. 6. 14:50
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
13: Hát szerintem aki nem tulajdonos és nem ért a bérbeadáshoz ne tippelgessen.
2021. márc. 6. 14:52
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
14: Szerintem meg ne tippelgess, hogy én mi vagyok és akkor jóban leszünk aranybogaram :)
2021. márc. 6. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!