Több albérletet egybe lehet nyitni?
Egymás mellett álló albérletet bérelnék ki és szeretném őket egybenyitni úgy, hogy lebontatom köztük a falat (saját kontóra). Hosszú távra költöznék oda, legalább 10 év, amit szerződésben vállalnék is.
Na most, a problémám az, hogy nem tudom ez így lehetséges-e vagy nézzek eleve nagyobb alapterületű albérletet és akkor nem kell ezzel foglalkoznom? Az a baj, hogy nagy területűből kevés van és horror áron...
Kizárt, hogy találsz 2 olyan tulajdonost, aki ebbe belemegy.
Én biztos nem mennék bele, de a szomszédom sem.
Abból a pénzből, amiből most ezt megvalósítanád, költözéskor meg visszacsinálnád, nyugodtan keress nagyobbat!
10 évre meg senki nem fog veled szerződést kötni, mert ez a mai folyton változó világban beláthatatlan idő.
De ha találsz is valakit, aki 10 évre köt veled (függetlenítsünk most a bontástól, mert az totál abszurd) semmi nem akadályozza meg, hogy 2 év múlva felmondjon neked, esetleges kártérítéssel.
Ha enyém lenne mindkét lakás, akkor sem mennék bele!
Milyen hülyeség ez?
És miért nem kapsz nagyobbat 2 albérlet árán?
Ne viccelj már!
A szomszédnak mi köze van ehhez? Ő is beleszólhat, hogy mit csinálok a saját (bérelt) lakásomban? Eléggé abszurdan hangzik, mert szerintem semmi köze nincs hozzá.
> Abból a pénzből, amiből most ezt megvalósítanád, költözéskor meg visszacsinálnád, nyugodtan keress nagyobbat!
Ezt most nem értem, miért csinálnám vissza? Ha elköltözöm, akkor majd kiadja nagyobb lakásként és több pénzért a főbérlő. Win-win szituáció.
> És miért nem kapsz nagyobbat 2 albérlet árán?
Mutass nekem egy hirdetést, amiben kétszer akkora terület nem háromszor vagy négyszer annyiba kerül.
Szerintem vesd fel az ötleted a főbérlődnek. Biztosan jót fognak röhögni. :)
Komolyan nem akarod visszacsinálni? Ezt is mindenképp meséld el. Onnantól a saját lakását nem tudná eladni, mert van rajta egy lyuk.
Az utolsó mondatod, hogy a kétszer akkora az 4x annyiba kerül, az meg nyilvánvaló képtelenség.
Kérdező!
"A szomszédnak mi köze van ehhez?"
Mert az övé a másik lakás, amit szét akarsz szedni!
Vagy nem?
Tehát:
- keresel 2 lakást egymás mellett, aminek azonos a tulajdonosa
- a két lakást, aminek a darabját ki tudja adni mondjuk 100-ért (azaz 200-ért) megszünteted, szétrombolod, hogy megússzad mondjuk 150-ből.
És úgy gondolod, hogy ebbe belemegy.
- majd közlöd, hogy nincs szándékodban eredeti állapotára visszaállítani,
- de kössön veled 10 éves szerződést!
Innentől kezdve érdeklődéssel várom a fejleményeket!:D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!