Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bérlőm "lakásába" kamerát...

Bérlőm "lakásába" kamerát telepíteni? Tudtával vagy tudta nélkül?

Figyelt kérdés
Szeretem, ha minden rendben van és tudok róla. Külső folyosóra gondoltam úgy, hogy azt látná, de mikro falikamera több helyiségbe is menne természetesen a szobáját kivéve. Ez így nem kifogásolható, de mivel az emberek nem szokták a dolgok miértjét érteni, az előszobát leszámítva a többit nem közölném. Ez gondolom nem ütközik törvénybe, hiszen a saját tulajdonomról van szó?

2021. jan. 17. 16:10
1 2 3 4
 31/38 anonim válasza:
100%
Uhh durván hangzik azért. Most már azon fogok gondolkodni, hogy ugyan az én főbérlőm bekamerázta-e a lakást sunyiba, eddig ez nem jutott volna eszembe, zseni vagy. 😂😂 Lehet a te lakásod, de fizet érte, nincs jogod kukkolni őt. Nem mi vagyunk az értetlenek, egyszerűen csak te vagy a nem normális. Nincs az az épp eszű ember, aki belemenne abba, hogy szinte mindenhonnan lessék.
2021. jan. 17. 22:47
 32/38 anonim ***** válasza:
85%
Napi kamu mese, nagyon izgi.
2021. jan. 17. 22:55
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
2021. jan. 18. 00:41
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem a "biztonsági intézkedésekhez" kell hozzájárulnia írásban, hanem ahhoz, hogy a nap 24 órájában kép- és hangfelvétel készül róla, a lakás X és Y helyiségében.

Nem tudod kijátszani kétértelmű megfogalmazásokkal, hiába érzed nagyon okosnak magad... az ugyanúgy jogszerűtlen.

2021. jan. 18. 09:32
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
#33: pont ezt a cikket kerestem tegnap este, emlékeztem rá, hogy olvastam ilyesmit valahol nemrég...
2021. jan. 18. 10:28
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan már korábban leírták.

Természetesen tehetsz fel kamerákat a lakás bármely pontjára. Csak meg kell felelni a jogi követelményeknek:

1. A bérlő ehhez írásbeli hozzájárulását adja. (Ha a szerződésben szerepel, akkor ahhoz a ponthoz 2 plusz aláírás szükségeltetik, 1 ahhoz, hogy elismeri az információkat megkapta, 1 pedig ahhoz, hogy bele is egyezik)

2. Megfelelő és RÉSZLETES tájékoztatás, valamint ÍRÁSBA foglalása:

-Mennyi kamera összesen

-Kamerák pontos elhelyezkedése, lehetőleg időbélyegzős fényképpel dokumentálva

-Rögzített terület mérete, szöge, pontos területe

-Kamerák típusa, leírása

-Rögzítés ideje

-Rögzítésre is kerül-e, vagy csak élőkép

-Tárolás idejének kezdete, vége

-Tárolás helye, tárolóeszközök típusa, biztonsági besorolása, védelmi rendszere

-Ki, hogyan, mikor, milyen feltételekkel férhet hozzá a felvételekhez

-A kamerák meghibásodása, rongálódása esetén ki a hivatalos partner a javításra, valamint az ő cégadataik (magánlakásban elhelyezett kamerákat nem javíttathatsz Kis Pista ezermesterrel, valamint alkalmi megbízással sem javíttathatod. Hivatalos szerződést kell kötnöd egy megfigyelő rendszerek szervízelésére jogosult, engedélyekkel rendelkező céggel)

-Az esetleges későbbi változtatás (plusz kamera, kameracsere, szög változtatása, stb.)

-Valamint a változtatásokról hogyan, mennyivel előtte értesíted őket, valamint milyen formanyomtatványon egyeznek bele a változtatásba (mert abba is külön bele kell), stb.

És még van pár pont amit rögzíteni kell írásban, és NYÍLTAN FELHÍVNI RÁ A BÉRLŐ FIGYELMÉT a beleegyezése ELŐTT!

-----

Felejtsd el ezt a hülyeséget, hogy bekamerázod a kiadó lakásod!

2021. jan. 19. 15:14
 37/38 anonim ***** válasza:

Az adatvédelmi ombudsman azonnal elkaszálná....

Magánember nem lehet adatkezelő.

2021. jan. 19. 16:04
 38/38 anonim ***** válasza:
perverz
2021. jan. 19. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!