Érdemes napelemet telepíteni, ha nincs gáz a házban, és elektromos fűtést szeretnénk kiépíteni? Aki tényleg jártas napelemben, tudna segíteni?
120 nm-es, szigetelt ház fűtését szeretném elektromos árammal megoldani.
Sehol nem találok konkrét árakat, ami tartalmaz mindent - tehát az elemeket, a telepítést, a fűtőtesteket. Hol tudnék ennek jobban utánanézni? Mennyi napelem kellene?
Nem szeretnénk gázt, nem azért szeretnék napelemeket, mert azt gondolom, hogy olcsó.
#2 köszönöm, de sajnos nem tudom, hogy ezek mennyi energiát jelentenek, így nem tudom, hogy kb melyik lenne nekünk ideális. Egy kalkulátor szerint ha havi 10e a villanyszámlám, akkor 1,2M a telepítés. Beírtam 20ezret, úgy 2,2 M, de igazából az érdekelne, hogy mennyi fogyasztással számoljak, ha azzal akarok fűteni? Nagyon sok tényezős dolog.
Köszi a válaszokat! Szép nagy, erős, újszerű tetőszerkezetünk van, biztos hogy nagyon sokat bír.
Ha már beruházok akkor szeretnék igazán korszerű és környezetkímélő megoldást.
Ilyenkor hogy működik a dolog? Minden marad ahogy volt, vagy a villanyvezetékeket is cserélni kell a lakáson belül?
Köszi a válaszokat! Utána fogok járni rendesen.
A gáz egyébként bent van már önállóan a lakásban, de csak a tűzhely üzemel arról.
Vegyes tüzelésű fűtéshez radiátorok vannak felszerelve, de a csövek közösek egy másik lakással (2 lakásra 1 kazán..). Ezt kellene önállóvá tenni, szóval csöveket levágni, átvezetni máshol, cirkót bekötni, gázterv, munkák, szerintem nem olcsóbb mulatság így. Erre keresnék alternatívákat.
(a ház utólag alakult kétlakásos társasházzá, és ez a régi maradéka a dolognak)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!