Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha nem tudok...

Mit tehetnék, ha nem tudok aludni mert mindig este, éjjel most a szomszéd?

Figyelt kérdés
Lakótelepen lakunk, saját lakás, nemrég költöztünk be. Nagyszüleim laknak alattunk, nagyjából elmondták így tájékoztatásul, mit illik ott, mit nem. Pl hogy nem mosok este 7-8 után, nyilván a hangoskodás is kerülve. Valamelyik szomszéd, vagy a mellettünk, vagy felettünk lévő éjjel fél egykor meg 11 után mosott, nem tudok így elaludni, napok óta. Mivel nem tudom kitől jön a zaj, nem tudok szólni sem. Mit tehetnék ez esetben? Fáradt vagyok napok óta

ma 08:34
 1/6 anonim ***** válasza:
42%

Ez csak hiszti.

Ha álmos vagy akkor alszol. Azért nem tudsz aludni mert veled van gond és nem ilyen monoton zaj az ami megzavar benne. Pont egy mosógép zakatolása, ütemes búgása az ami nem gátlója az elalvásnak hanem épp ellenkezőleg.

Ha nem bírod az ilyen teljesen hétköznapi, a normál élettel együtt járó zajokat akkor ne lakj lakótelepen! Az ilyen tömbházakban tényleg áthallatszik a sokadik szomszédtól is vagy megszokod és észre se veszed, vagy máshol kell laknod. Nem tudsz mást tenni, mert még ha hangszigeteled is a lakásodat, a vízcsöveken keresztül a rezgések és vele a zajok akkor is átjuthatnak.

Nyilván nem azért mos a szomszéd éjjel mert ez a hobbija, hanem mert ekkor volt rá ideje. Lehet, hogy egy évben csak 1-szer csinál ilyet, de van egy rakás szomszédod és összeadódik.

Lakótelepen nőttem fel és később is a saját családommal is panelban éltünk sok éven át. Ezek teljesen normális zajok és meg kell szokni őket. Porszívózni nem kell éjjel, de egy mosógép nem olyan hangos hogy az bármiféle rendeletbe ütközne, így csak elviselni lehet.

ma 09:32
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

1# van házirend, van csendrendelet. Nem szórakozásból találták ki. Este nagy csendben minden sokkal zavaróbb, mint nappal. A mosógépek meg nem egyformák.

Nézd meg a házirendbe mi van. De este 10 órától tartózkodni kell a zajos tevékenységektól. De ha gondolod, nyugodtan kopogd végig a szomszédokat. Kérj elnézést, hogy valaki nem tudod ki mos este, és számodra elég zavaró ez a folyamatos hang.

Hozzánk is jött egyszer a szomszéd, hogy mikor végzünk a hangos munkával, mert nem tudja éjszakás után mimor tudna pihenni. Montam semmi gond, de nem mitőlünk jön a hang, hanem a hátsó falszomszédnál kalapálnak.

ma 09:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Első, ugye ezt nem gondolod komolyan? Ezért az ilyen emberek miatt mint te nem lehet egy kérdést feltenni. Rosszindulatú, kötözködő, de ha te nem tudnál aludni és neked mondanák ezt az huha lenne. Igen, ez miatt nem alszok rendesen, full csendben ne mondja senki nekem hogy ilyenkor van rá ideje. Ilyen nincs.
ma 10:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem is tudja hogy hallod és zavar. Kiteszel a folyosóra ahol a bizonyos szomszed lehet egy üzenetet nagyon kedvesen megfogalmazva a helytetről és megkéred hogy este már ne menjen a mosogep mert nem tudsz aludni
ma 10:48
 5/6 anonim ***** válasza:
59%

(Ui engem megkért a szomszéd h ne porszívózzak esténként meg hetvegen reggelente mert nagyon áthallatszik. Azóta ertr figyelek.

Egyszer átkopogtak a másik oldalról h ne klopfoljak este 11kor. Tök jogos volt. Azóta erre is figyelek)

ma 10:49
 6/6 anonim ***** válasza:
34%

#3 Semmi rosszindulat nincs bennem. Egyszerű tény hogy a lakótelep ilyen. Ahogy vannak emberek akik nem tudnak elaludni és egyszerűen nekik nem való ilyen lakás.

Nem tudsz egy tömbházban sok lakót olyan csendre rávenni ami neked elég, mert akkor jön, hogy behallatszik az utcáról hogy ott motorozik valaki stb.

A 'veled van gond' nem hibáztatás vagy leszólás, csak annyi, hogy te nem tudsz ebben a környezetben pihenni - más meg igen.

Ahogy írtam, a hangszigetelés se biztos segítene, csak azzal jutsz előre ha te próbálsz valami módszert találni amivel el tudsz aludni és ki tudod magad pihenni.

ma 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!