Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bérlőm "lakásába" kamerát...

Bérlőm "lakásába" kamerát telepíteni? Tudtával vagy tudta nélkül?

Figyelt kérdés
Szeretem, ha minden rendben van és tudok róla. Külső folyosóra gondoltam úgy, hogy azt látná, de mikro falikamera több helyiségbe is menne természetesen a szobáját kivéve. Ez így nem kifogásolható, de mivel az emberek nem szokták a dolgok miértjét érteni, az előszobát leszámítva a többit nem közölném. Ez gondolom nem ütközik törvénybe, hiszen a saját tulajdonomról van szó?

2021. jan. 17. 16:10
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
És ha nem kér belőle?? A háta mögött nem figyelheted mert sokmilliós szem3lyiségi jogi pert akaszthat a nyakadba!
2021. jan. 17. 20:24
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

"Magánterületen a tulajdonos saját döntése alapján üzemeltethet videós megfigyelő rendszert, rögzítheti is a felvételt, amennyiben azt élet- és baleset; személyi szabadság, vagy vagyonvédelem céljából telepíti. A rendeltetésszerűen ott tartózkodóknak azonban ehhez hozzá kell járulni."

[link]

[link]

2021. jan. 17. 20:26
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges ezt a hülyeséget ragozni. Az általad tervezett cselekmény megítélésében semmilyen szerepe nincs annak, hogy az a te tulajdonodban lévő ingatlanban történt. Ugyanolyan, mintha egy random kiválasztott lakásba telepítenél kamerás megfigyelő rendszert. Sajnos sok proli ezzel a ténnyel akkor szembesül, amikor már a rendőrség keresi meg, és fel van háborodva, hogy ő nem csinálhat azt, amit akar a "SAJáT tuLaJDonáBAn". Legyél okosabb és tudatosoljuk ez benned még a cselekmény elkövetése előtt.
2021. jan. 17. 20:28
 24/38 A kérdező kommentje:
22: köszi. Hát akkor aláírja majd, hogy minden biztonsági intézkedéshez, kamerarendszer included hozzájrul és helló.
2021. jan. 17. 20:28
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
csak, ha olyan kamerát is megtalál, amiről véletlenül nem értesítetted, akkor utána téged fognak hátulról reszelni a Venyigében a Szojkáék.
2021. jan. 17. 20:38
 26/38 A kérdező kommentje:
25: Nehezen, ha aláírta, de én részemről jegelem a témát, mert ismét sok az értretlen ember. Sziasztok.
2021. jan. 17. 20:42
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

oké, de akkor minden egyes kamerát feljegyzel a szerződésbe ugye?

mert nekem nem úgy tűnik.

2021. jan. 17. 20:44
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Persze, majd biztos találsz olyan embert, aki teljesen megfigyelés mellett beköltözik a szarodba :D Illetve, egyéb szabályok is vannak: meg kell határoznod, hogy a kép rögzítésre kerül-e, kik jogosultak látni, hogyan biztosítod, hogy illetéktelenek ne láthassák, stb., de javaslom, kérdezz meg egy ügyvédet erről. Tudom, a második proli tévedés az szokott lenni, hogy majd te alíratod a bérlővel, hogy eladja neked a lelkét és akkor az úgy teljesen törvényes, de ez megint csak nem így van.
2021. jan. 17. 20:45
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
25: na ha azt bekamerázzák, azt én is megnézném... 😂😂😂😂
2021. jan. 17. 20:52
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Óh kedves tulajdonos hölgy, a budicsészébe is tessen már kamerát tenni és akkor teccik látni amikor szarok. Ehhez Önnek joga van. Az én egészségem érdekében. És teccene szólni két-három nap után, hogy szorulásom van...
2021. jan. 17. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!