Napelem csak akkor érdemes telepíteni ha a hálózatba be tudom táplálni ? Családi házat aggregátorral lehet üzemeltetni ? Van akkora tudású aggregát ami elégséges a ház működéséhez ?
"Napelem csak akkor érdemes telepíteni ha a hálózatba be tudom táplálni ?"
Jelenleg igen.
"Családi házat aggregátorral lehet üzemeltetni ?"
Nem tilos.
"Van akkora tudású aggregát ami elégséges a ház működéséhez ?"
Van.
A kérdésedből azt feltételezem, hogy a hálózattól függetleníteni akarod a családi házad áramellátását. Ehhez egy aggregát és egy megfelelően méretezett napelem sziget üzemben elegendő lehet, ha nincs folyamatos nagy fogyasztód a házban.
Továbbá tudni kell, hogy a szolgáltató csak az általad felhasznált energia felét vásárolja vissza kedvezményes tarifával. Így sokan beleütköznek abba, hogy teljesen fölöslegesen tesznek fel a házra 10-15 m^2 napelemet, mivel mire a szolgáltató által biztosított feltételekkel visszahozza az árát, sok idő, 17-20 év is lehet. Optimális méretezés esetében ~12 év a megtérülés ideje. Sziget üzemben ezen lehet csökkenteni, plusz az akkumulátorok ára majdnem kijön a hálózatra szinkronizáló inverter felárából (a nem szinkronizáló inverterhez képest).
Igazából arra voltam kíváncsi hogy ön magában a napelem életképes dolog lenne megkaptam a választ és az a nem .
Van otthon ipari áramom is amit használok de ahhoz nem hinném hogy jó a napelem ?
Aggregátor szinten viszem tovább az érdeklődésemet .
Mert meguntam a villanyszámlán szereplő költségeket hálózat használat, karbantartási munkák stb.
"Aggregátor szinten viszem tovább az érdeklődésemet .
Mert meguntam a villanyszámlán szereplő költségeket hálózat használat, karbantartási munkák stb"
Mindennel együtt elképzelhető, hogy egy nagyságrenddel drágábban fogsz kijönni áramfejlesztővel, mint hálózatról.
"Napelem csak akkor érdemes telepíteni ha a hálózatba be tudom táplálni ?"
Sajnos már akkor sem.
"Családi házat aggregátorral lehet üzemeltetni ?"
Szükségáramforrásként lehet, ha szabályosan van kiépítve, de nem gazdaságos. Állandóra kötve nemhinném, hogy adnának rá lakhatási engedélyt és környezetszennyező volta miatt, szerintem hamar feljelentenének.
"Van akkora tudású aggregát ami elégséges a ház működéséhez ?"
Még nagyobb is van. Határ az ég!
Minap néztem egy tanyát ezután jutott eszembe hogy régen itt az emberek áram nélkül éltek .
Rájöttem az áram csak egy lételem de nem létfontosságú elem .
Részben van igazad.
Éltem olyan házban (80-as évek közepén) ahol nem volt bekötve.
Nem mondom, hogy nem lehetett kiirni, de más volt a lehetőség, az igény.
Azért belegondolva, mi lenne, ha nem lenne áram...
Hamar a középkorban találnánk magunkat.
Van áramod?
És úgy gondolod, hogy Paks helyett te otthon aggregátorról, gázolajjal olcsóbban állítod elő az áramot, mint amennyiért az áramszolgáltatód adja?
Elárulom neked, hogy a jövedéki adós gázolajjal minimum háromszor annyiba kerül áramot termelni, mint amennyiért a szolgáltatótól veszed!
És a nyolcas kommentelővel egyet nem értve, aki sziget üzemben gondolkodik napelemmel kapcsolatban - az azt az egyszerű dolgot nem érti, hogy a nyári hosszú nappalokon termelt és hálózatba feltáplált sok áramot fogom majd télen a ködös hónapokban elfogyasztani. Sziget üzemben nincs akkora akkupakkod, hogy 2 hetet kibírj... [Még 2 napot se...]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!