Visszajár-e ilyen esetben a kaucio?
Közjegyző által hitelesített szerződésem van január végéig szól. 2 havi kauciót fizettem be, amennyiben bármelyik fél felmondja idő előtt akkor 1 havit a "károsult" fél megkap.
~ 9 hónapja lakom itt, sose volt semmi bajom. A felső szomszéd eladta a lakását és az új tulajdonos (vagy bérlő nem sikerült kideríteni) akkor is veri a falat / kopog folyamatosan, ha csak beszélek otthon valakivel telefonon, ilyenek, hogy megy a televízió stb már részére teljes káosz.
Jelenleg home officeban is volnék itthon, de teljesen ellehetetleníti a munkavégzésemet.
A többi szomszédnak semmi probléma nincs velem, most megkérdeztem őket személyesen, egyébként nem ordibálok stb, a 9 hónap alatt nem volt panasz rám.
A közös képviselőt nem sikerült utolérjem telefonon. A felső szomszédhoz (már ha ő tőle jön a kopogás) is felmentem 2x is de nem nyitott ajtót, de biztosan ő az, mert itt dübörög a lába alatt a padló a plafonon.
Ha most felmondom november végével a lakást, tehát december 1-től új helyen akarok lenni, ilyen esetben jogosan kéri tőlem a tulajdonos a kauciót?
Én nem mondtam volna fel így az albérletet, de ha egy telefonbeszélgetés 5 percnél tovább tart az új szomszéd már üti, kopogtatja a falat nem tetszése jeléül, vagy ordibál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!