Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Visszajár-e ilyen esetben a...

Visszajár-e ilyen esetben a kaucio?

Figyelt kérdés

Közjegyző által hitelesített szerződésem van január végéig szól. 2 havi kauciót fizettem be, amennyiben bármelyik fél felmondja idő előtt akkor 1 havit a "károsult" fél megkap.

~ 9 hónapja lakom itt, sose volt semmi bajom. A felső szomszéd eladta a lakását és az új tulajdonos (vagy bérlő nem sikerült kideríteni) akkor is veri a falat / kopog folyamatosan, ha csak beszélek otthon valakivel telefonon, ilyenek, hogy megy a televízió stb már részére teljes káosz.

Jelenleg home officeban is volnék itthon, de teljesen ellehetetleníti a munkavégzésemet.

A többi szomszédnak semmi probléma nincs velem, most megkérdeztem őket személyesen, egyébként nem ordibálok stb, a 9 hónap alatt nem volt panasz rám.

A közös képviselőt nem sikerült utolérjem telefonon. A felső szomszédhoz (már ha ő tőle jön a kopogás) is felmentem 2x is de nem nyitott ajtót, de biztosan ő az, mert itt dübörög a lába alatt a padló a plafonon.

Ha most felmondom november végével a lakást, tehát december 1-től új helyen akarok lenni, ilyen esetben jogosan kéri tőlem a tulajdonos a kauciót?

Én nem mondtam volna fel így az albérletet, de ha egy telefonbeszélgetés 5 percnél tovább tart az új szomszéd már üti, kopogtatja a falat nem tetszése jeléül, vagy ordibál.

2020. nov. 3. 12:00
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
12 szavazat
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Tehát röviden összefoglalva az én nézőpontom szerint jelenleg egy élhetetlen lakássá vált az albérletem, amennyiben a nap 24 órájában nem vagyok csendben, nem nézek tv-t csak alszok magyarán.

Amennyiben nem így teszek akkor a felső szomszéd folyamat "inzultál" idézőjelesen, tehát valamennyire úgy vélem jogosan megyek el a lakásból, és ha a tulajdonos nem tudja megoldani akkor szerintem nem járna vissza.

Őszintén szólva nem a kaución lesz a hangsúly, mert ha nam lesz rá megoldás akkor én pénz ide-oda nem stresszelem magam tovább ezen, csak számolni akarok a pénzzel, hogy mi várható...

2020. nov. 3. 12:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Érthető a problémád, de te akarsz költözni.

Jogilag jár a tulajnak, emberileg megegyezés kérdése.

2020. nov. 3. 12:07
 3/11 A kérdező kommentje:

Én teljesen meggyőzhető vagyok mindkettő oldalról, ezért is mondtam, hogy elfogadom nyilván ha visszajár neki a kaucio.

Ha a tulaj szemszögéből nézem a dolgot akkor ő sem tehet róla, hogy egy hülye költözött fölénk + akkor neki számolnia kell azzal is, hogy nem lesz egyszerű kiadnia a lakást így még jobban fog ragaszkodni a pénzhez ő is.

Köszi a kommentet, hát lesz ahogy lesz.. a héten találkozol a tulajdonossal a novemberi lakbér miatt úgy is, aztán megbeszéljük.

2020. nov. 3. 12:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szerzodesben nincs rogzitve, hogy a kaucio esetben kivetel pl.: onhibadon kivuli okok, legitamadas miatt lebombazzak az epuletet, uj szomszed ellehetetleniti az ott lakast stb stb.

Akkor mivel te mondtad fel 1 even belul, a tulajnak jar ami jar.

2020. nov. 3. 12:20
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Én bérlői oldalról ragaszkodnék ahhoz, hogy visszajár, hiszen - ha tényleg ennyire drasztikus amit írsz - a lakás használhatatlan lett. A tulajnak pedig főhet ezen a feje, mert valószínűleg a következő lakót is zavarni fogja.

Esetleg megpróbálhatsz beszélni a felső szomszéddal, próbálkozz még néhányszor. Legalább kiderül, hogy tényleg zakkant-e. (Gyanítom igen.)

2020. nov. 3. 12:34
 6/11 anonim ***** válasza:
63%
Nem jár vissza. És nem is lenne mivel indokolnod, ha visszakérnéd, hiszen csak téged érint ez a probléma. A többi szomszédnak semmi baja. Így a tulaj mondhatja, hogy te csak kitaláltad a pénz miatt.
2020. nov. 3. 12:41
 7/11 anonim ***** válasza:
86%
A többiek már leírták, én is a nemre szavaztam, viszont egyszer sajnos nekem is volt egy ilyen kellemetlen szomszédom. Párszor kihívtam rá a rendőrséget, jeleztem a közös képviselőnek, illetve idővel kiderítettem a tulaj elérhetőségét, majd neki is szóltam a problémás szomszéd miatt. Segített, mert utána síri csend lett nála.
2020. nov. 3. 12:52
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket!

Akkor ezt tanulópénzként lenyelem. Még a szerződést elolvasom nap végén, hogy mi áll benne pontosan, de ha nincs megfogalmazás akkor így jártam.

Ahogy írtam én mindkét oldalról teljesen meggyőzhető vagyok. Egyedüli mentségem, hogy rajtam kívül álló ok.

Révén, hogy nem az enyém az ingatlan és csak egy albérlő vagyok így nem akarok más emberekkel viaskodni, mert több energiát/időt vesz el, mint maga a kaució összege. Egyébként is tervben volt a költözés csak ugye a szerződés lejártakor, szóval magát az albérletet nem sajnálom amúgy sem, inkább a pénzösszeget.

Köszi még1x! Mindenkinek szép napot.

2020. nov. 3. 13:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg a tulajjal, mondd el neki a problémádat. Próbálkozni lehet, azzal semmit se veszítesz. Esetleg kompromisszumként megoszthatjátok. Felét visszaadja, másik felét megtartja.
2020. nov. 3. 14:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Próbálj a tulajjal megegyezni, mert ilyen esetben nem jár. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy hülye szomszédod bárhol lehet, bármikor. Erre nincsen garancia és ezt sem te, sem a tulaj nem tudja befolyásolni.
2020. nov. 5. 10:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!