Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kit terhel a felelősség ha...

Kit terhel a felelősség ha baleset történik az albérletben?

Figyelt kérdés
Érdeklődni szeretnék, hogyha olyan baleset történik az albérletben ahol a bérlő meg is sérül, mint pl. CO mérgezés a fűtőegység miatt, vagy áramütés/tűz esett egy rossz villanyvezeték miatt, vagy akár beázás okozta baleset történik, akkor a bérbeadót terheli-e felelősség?

2020. okt. 16. 14:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem akartam, hogy ilyen lincs hangulat alakuljon itt ki. Igazából az a helyzet, hogy jelenleg igen jó áron lakunk egy kissé régi lakásban, egy idősebb úriembertől béreljük. Mostanában egyre több gond volt a lakással, főleg a villanyvezetékkel, volt kint szerelő is, azt javasolta, hogy cseréljük ki az összes vezetéket, ez viszont nem kis munka lenne, ki kellene költöznünk addig, stb., de szerinte ha odafigyelünk akkor nem lesz gond...Nekünk viszont nincs hova mennünnk a felújítás idejére sem, főleg, hogy a bútorokat is ki kellene pakolnunk. El kezdtünk új albérletet keresni, de nem egyszerű sajnos. A tulaj viszont engedte, hogy maradjunk, neki nem lenne sürgős, hogy kiköltözzünk, viszont azt sem szeretnénk ha neki ebből gondja lenne, ha esetleg valami történne velünk a lakásban, ezért is tettem fel a kérdést. A lakásra van kötve biztosítás, nem azért aggódik. Azt mondta, ha tudatában vagyunk a gondnak de így szeretnénk maradni, maradhatunk míg nem találunk új lakást.
2020. okt. 16. 20:29
 12/13 anonim ***** válasza:
#11 bocsi kérdező, nem akartam így felbolygatni a kedélyeket. nem is értem miért haraptak rá
2020. okt. 16. 20:39
 13/13 anonim ***** válasza:

CO riasztó beszerelése a tulajdonos felelőssége, de inkább vegyél te egyet ha nincs, mert életet menthet, és azt bármikor viheted a következő lakásba, ha költözöl.

Ha áramütés/tűz esett egy rossz villanyvezeték miatt, vagy akár beázás okozta baleset történik az nem a bérlő felelőssége. A társasháznak van alap dolgokra biztosítása (tűzeset/beázás/stb), aminek az ára a közös költségben benne van, amit a bérlő fizet legtöbb esetben.

Ezen kívül azonban lehet kötni a lakásra és az ingóságra is saját lakásbiztosítást. Megkötheti a bérlő és a tulaj is, és kb éves szinten 10-15e Ft körül van ( kisebb lakás esetén ). Felelősség biztosítás is van benne, szóval akkor is fizetnek, ha véletlenül elfúrom a vízcsövet. Én tulajként pl kötöttem ilyet, mert nem tétel ahhoz képest, hogy mekkora kiadást okozhat egy baleset.

2020. okt. 18. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!