Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ez mit jelent albérleteknél?

Ez mit jelent albérleteknél?

Figyelt kérdés

Minden hirdetésnél a köverkezőt látni:

Havi béleti díj: 120 000 Ft

2 havi kaukció + 1 havi bérleti díj kell

Akkor ez most mi? 3-szor 120 ezer forintot kell előre befizetnem?

2020. aug. 12. 06:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
75%

"Akkor ez most mi? 3-szor 120 ezer forintot kell előre befizetnem?"

Nem is értem mi a kérdés.

Fizeted a kauciót ami független dolog, végig a tulajdonosnál marad, ez 2x120 ezer

Plusz a bérleti díjat előre a rezsit utólag fizeted. Tehát ha augusztusban költözöl akkor az augusztus hónapot már költözéskor kifizeted és így tovább.

2020. aug. 13. 18:20
 22/24 anonim ***** válasza:
63%

Másrészt nézzük a tulajdonos oldaláról:

Kiadsz egy jó esetben bútorozott, rendberakott lakást aminek az értéke 15-20 millió alsó hangon. Nyilván nem fogod puszira odaadni.

Ha lelép az albérlő és kiesik 1 hónap míg találsz újat akkor már ugrott 1 havi lakbér bevétele. Ha esetleg igényes is vagy, javítod a lelakott bútort, kifestesz, stb akkor már ott vagy, hogy +1 havi kaució is kell.

2020. aug. 13. 18:33
 23/24 anonim ***** válasza:
63%

Illetve lehet szidni a helyzetet, meg az országot-világot.

Az ingatlan nem ingyen van akárhogy nézzük.

Mondhatja mindenki, hogy az albérlet csak pénzkidobás. Egyrészt az, anyagilag nyilván nem éri meg.

Másrészt meg, nézhetjük úgy is, hogy így teljeskörű felhasználója lehetsz egy olyan dolognak, amit amúgy csak évek múlva tudnál önállóan elérni.

2020. aug. 13. 18:40
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen 360-at kell letenned. Ebből 120 az első havi béred lesz, a többit visszakapod kiköltözésnél, ha nem okoztál kárt. Tudom, hogy itt 1-2 ember folyamatosan azt hangoztatja, hogy úgy se kapod vissza, de én 8 év alatt 5 albérletben laktam és mindenhonnan kérdés nélkül visszakaptam az utolsó forintig a kauciót a kulcs átadásánál. Nyilván mindent rendben is tartottam magam körül.

A saját lakás pedig nem csak itt, de mindenhol nyugaton is nem alap, hanem privilégium. Ha nem tudod megfizetni, akkor marad a szülő/szobabérlés. Tudom, hogy frusztráló, én is 9 évig laktam albérletben,mire lakásom lett, de muszáj reálisan gondolkodni, hogy mit engedhetünk meg magunknak és mit nem (hiába szeretnénk)

2020. aug. 15. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!