Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Budapest az albérletek városa?...

Budapest az albérletek városa? Lehetséges itt egyáltalán saját lakáshoz jutni?Budapestiek, ti hol égy hogyan laktok?

Figyelt kérdés

Szeretnék a közeljövőben felköltözni Bp-re, mert jelenleg Szabolcsban élek, kihalt, lephsztult és semmi munka nincs,most is egy retek munkát csinálok havi 160ezerért, amihez mellesleg túlképzett vagyok.

De az albérletek Bp-n 100-130 ezrek és azok csak egy 1 szobás lakások. Az eladó lakások,házak szintén botrányosan drágák, 20 millióért még mindig csak 1 szobás lakás kapható. Házak között pedig 68 millió ! volt a legolcsóbb amit láttam. Itt a falumban szintes családi házat 8 milliért már lehet venni, csak ugye szr helyen van.

De még ilyen méregdrága árak mellett sem könnyű, mert ha 150 ezer körül kimegy albérletre és rezsire, soha nem lesz meg az önerő a hitelhez.

Szóval tényleg érdekelni ki hogyan és mennyiért jutott milyen lakáshoz Bp-n.

2020. aug. 11. 08:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
23%
Attól függ, hol keresel lakást. Ha a belvárosban, ott elhiszem, hogy 20-30 milla a legolcsóbb lakás. A külvárosi részeken ennek a töredéke. Meg az sem mindegy, hogy mennyire lelakott a hely.
2020. aug. 11. 08:55
 2/23 anonim ***** válasza:
93%
Én is,meg a férjem is még 2006 tájékán vettük a lakásunkat. Akkor közel sem ezek az árak voltak. Az én használt lakáskám felújitandó állapotban került hozzám. 8 millió volt. Még 3 akkor ráment a felújításra. 55nm-es, 2 szobás lakáska. A férjem akkoriban vette a hasonló méretű újépítésű lakását. Az 17-18 millió volt. Neki több önereje volt, mint nekem, de mindketten beleugrottunk devizahitelbe. Akkoriban a bankok a devizahiteleket dobálták az ügyfelek után. Hitelek azóta kifizetve, lakások a mieink. Tény, hogy most a lakások többe kerülnek, de a fizetések is mentek felfele azóta. A 2006-os fizetésemhez képest most 2,5-ször kapok többet. (Nettót számoltam)
2020. aug. 11. 08:57
 3/23 anonim ***** válasza:
88%
Megvásárolható önkormányzatit vettem meg, részletre.
2020. aug. 11. 09:09
 4/23 anonim ***** válasza:
97%
Lehet, de csakis hitellel.
2020. aug. 11. 09:14
 5/23 A kérdező kommentje:
Jó, de hitellel sem feltétlen éri meg egy 1 szobás lakás 20 millióért.
2020. aug. 11. 09:17
 6/23 anonim ***** válasza:
89%

Akkor vegyél 8 milláért Szabolcsban, ha neked nem éri meg.

Mi az elmúlt évben 5 milliót kerestünk egy pesti lakáson.

2020. aug. 11. 09:20
 7/23 anonim ***** válasza:
97%

Azt kell tudomásul venned, hogy Budapesten a m2 árak - amik a városon belüli elhelyezkedéstől függnek - mások mint Szabolcsban.

Vannak 1M/m2 árak is, külső kerületekben meg a fele.

Ha neked "nem éri meg" a budapesti árak, akkor nem kell Budapestre költözni. 8 millió ember él vidéken, ebből 3 millió vidéki nagyvárosokban, nem csak Budapestből áll a világ!

(Én Manhattan-be szeretnék költözni, de nem megy!)

2020. aug. 11. 09:24
 8/23 A kérdező kommentje:
Látom senki nem érti a lényeget...
2020. aug. 11. 09:31
 9/23 anonim ***** válasza:
97%

TE nem érted a lényeget!

Nem elégedetlenkedni kell, hanem betartani a fokozatosságot, a lehetőségeid szerint!

Szabolcsból, üres zsebbel nem rögtön Budapest belvárosát kell megcélozni és sopánkodni, hogy drága!

Ha Budapest a cél, akkor először veszel 50 km-es körzetében és ingázol, majd 20 km-es körzetében és ingázol, aztán külső kerületben. Ha lesz lehetőséged, akkor később nyomulsz beljebb, ha nem lesz, akkor maradsz ahol vagy.

2020. aug. 11. 09:40
 10/23 A kérdező kommentje:
Autóm még nincsen, nehéz ingázni.
2020. aug. 11. 09:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!