Budapest az albérletek városa? Lehetséges itt
egyáltalán saját lakáshoz jutni?Budapestiek, ti hol égy
hogyan laktok?
Figyelt kérdés
Szeretnék a közeljövőben felköltözni Bp-re, mert jelenleg Szabolcsban élek, kihalt, lephsztult és semmi munka nincs,most is egy retek munkát csinálok havi 160ezerért, amihez mellesleg túlképzett vagyok.
De az albérletek Bp-n 100-130 ezrek és azok csak egy 1 szobás lakások. Az eladó lakások,házak szintén botrányosan drágák, 20 millióért még mindig csak 1 szobás lakás kapható. Házak között pedig 68 millió ! volt a legolcsóbb amit láttam. Itt a falumban szintes családi házat 8 milliért már lehet venni, csak ugye szr helyen van.
De még ilyen méregdrága árak mellett sem könnyű, mert ha 150 ezer körül kimegy albérletre és rezsire, soha nem lesz meg az önerő a hitelhez.
Szóval tényleg érdekelni ki hogyan és mennyiért jutott milyen lakáshoz Bp-n.
Amúgy külső kerületben sem találtam olcsóbb lakást, mondjuk 10 millió körül.
2020. aug. 11. 09:44
12/23 anonim válasza:
Igen, Budapest drága. Drágább, mint Szabolcs. De a fizetések és a lehetőségek is mások. Neked kell eldönteni, megéri-e neked feljönni Pestre,vagy sem. A többség hitellel/albérlettel kezdte. (Ingázni nemcsak autóval,hanem vonattal, busszal is lehet...)
2020. aug. 11. 09:47
13/23 A kérdező kommentje:
És amúgy más nagyobb városokban sem olcsóbbak se az eladó lakások, sem az albérletek. Hozzám Nyíregyháza van a legközelebb, aztán Debrecen, de pesti árak vannak még albérletek terén is. A munka meg kevesebb és a fizetések is siralmasak a pestiekhez képest. Esetleg úgy tudnék kijönni Nyíregyen vagy Debrecenben ha lenne egy örökölt lakásom, vagy ilyesmi, tehát ha lakhatásara, albira, hitelre nem kéne költenem. De mivel kell így jobban járok ha Bp-re megyek mert ott több a munka és nagyobbak a fizetések.
2020. aug. 11. 09:50
14/23 anonim válasza:
Én ingáztam vagy 20 évig, de nem autóval, pedig volt kettő is.
Ugyanis autóval 1,5 óra volt mire elértem a centrumba, vonattal meg 40 perc.
Akinek az autó nem munkaeszköz, az nem autóval jár be Pestre!
2020. aug. 11. 09:51
15/23 anonim válasza:
És mi az akadálya, hogy Nyíregyházára vagy Debrecenbe ingázz?
A cégek fizetik a bérleteket.
Budapesten magasabb a fizetés?
De ha levonod belőle azt a 150-et, amit a albérletre kiadsz, máris otthon több a jövedelmed, még alacsonyabb fizetés mellett is.
2020. aug. 11. 09:56
16/23 A kérdező kommentje:
Egyrészt hogy viszonylag messze vagyok, pl.ha 6ra kell járni akkor nem érek be vonattal sem. Másrészt itthon nagyon szr a helyzet, mindenképpen költöznöm kell. Ezért vagyok úgy vele hogy mindegy hol fizetek albérletet, Nyiregyen is Pesti árak vannak. Akkkr mindegy ha Pesten vagyok és ott többet keresek és több a munka is.
2020. aug. 11. 10:06
17/23 anonim válasza:
Kérdező, öcsém 9 milláért vett két éve lakást Budapesten. Igaz, nem a belvárosban, hanem Kőbányán. Két szobás, és fel is kellett újítani. De megérte neki. Ja, hitelből.
2020. aug. 11. 11:07
18/23 anonim válasza:
17-es vagyok. Megjegyzem, öcsém akkor már évek óta Budapesten élt, ott végezte az egyetemet, sokáig koleszban élt, majd albiban. És a fizetése sem a minimálbér. Jó állása van, nagyon jó fizuval. Igen, Budapesten mások az árak, de mások a fizetések is.
2020. aug. 11. 11:09
19/23 anonim válasza:
Megnéztem a kiadó lakásokat (nem szobákat!) Nyíregyházán.
Nem tudom milyen pesti árakról beszélsz, már 50 ezertől van komplett lakás. "Csak" 100ezerrel olcsóbb, mint ugyanez Budapesten,ennyivel meg nem fogsz több bért kapni ott sem.
Több sőt sok szabolcsi ismerősöm barátom van. Munkahelyen ismerkedtünk össze. Ők is pont ezek miatt jöttek el mint amiket te írsz. De egyet se tudnék mondani olat aki Budapesti lakasban k9ndolkodott volna. Egyrészt kehet nem is vágytak oda másrészt tisztában voltak a kehetőségeikkel. Ilyen 10-12 millás csaladi házakat vettek hitelből. 45-60 kilómeterre a fővárostól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!