A kérdésedre válaszolva pedig: igen, 360 ezret kell befizetned költözés előtt. 240 000 a kaució, plusz 120 000 az első havi bérleti díj. Ez teljesen normális. A kenyeret sem akkor fizeted ki, miután megetted, hanem mielőtt kiviszed a boltból. A 240 ezer forint kaució pedig (ha rendben hagyod ott a lakást) visszajár.
2020. aug. 12. 07:24
12/24 anonim válasza:
1-es válaszoló, linkelnéd az idevágó jogszabályt, amire hivatkozol? Melyiket sérti a 2 havi kaució, plusz az első havi bér elkérése?
2020. aug. 12. 07:34
13/24 anonim válasza:
Ki kell fogni a megfelelo berlot is.
En csak egy havi kauciot kellett fizessek.
2020. aug. 12. 07:53
14/24 anonim válasza:
*tulajt, bocs.
2020. aug. 12. 07:54
15/24 Beviz Elek válasza:
Oké hogy nem keresel 200 felett, de nem is 1 havi fizetésből kell kifizetned a kauciót és az első lakbért. Matekozd hozzá, hogy albérlet mellett kell összeszedjed az első saját ingatlanod önrészét, na az a jó móka...
Többen is tudtok ingatlant bérelni, akkor eloszlanak a költségek.
2020. aug. 12. 08:12
16/24 anonim válasza:
Egyetemista koromban végig albérletben laktam, kb. 6 lakásban. Akkor senki sem kért, csak 1 havi kauciót. Meg én szobát vettem ki, nem egy egész lakást, mert minek?
2020. aug. 12. 09:05
17/24 Deák Dominik 2020 válasza:
Szeretem, amikor emberek először szembesülnek a valósággal :D
Ne vedd magadra kedves kérdező, de ez van, az élet nem habostorta. Meg kell tanulnod addig nyújtózkodni, ameddig a takaród ér. Egész lakást nem fogsz tudni egyelőre bérelni, csak szobát. Abból is felet vagy kisebbet.
Ha lesz jólfizető munkád, akkor javíthatsz az életkörülményeiden. Ha lesz egy dolgozoó párod, akkor pedig megoszlanak a költségek és még könnyebb lesz.
(Az egy másik kérdés, hogy az államnak lenne lehetősége mérsékelni a jelenlegi helyzetet, de nincs időd rájuk várni.)
2020. aug. 12. 09:54
18/24 anonim válasza:
Ha jól értem, most a szüleiddel laksz. Ha 120 ezret ki tudnál fizetni a lakbérre, akkor maradj még 2 hónapot otthon és megvan a kaució. Urambocsá ha havi 120-at ki tudsz fizetni albérletre, akkor megtakarításod is biztosan van, hiszen miből tudnál jövő hónapban lakbért fizetni, ha eddig nem maradt ennyi a fizudból.
2020. aug. 12. 21:08
19/24 anonim válasza:
Igen.
2 havi díj az óvadék károkozásra.
Úgy kell bérelni, mint bármi mást, vizibiciklit, autót... van egy letéti díj, amit visszakapsz visszavételkor. Még a netcaféban is van a chipkártyára.
2020. aug. 13. 00:05
20/24 anonim válasza:
Igen, 360-at kell letenned az asztalra (vagy a bankszámlára) mielőtt beköltöznél. Ebből 240 a kaució, 120 az első havi bérleti díj. Ha kiköltözöl és a lakás rendben van, a kaució visszajár. (Én minden esetben visszaadtam, mint bérbeadó)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!