Milyen egy 15-20m^2-es lakásban lakni?
Bérbeadó vagyok és pont a VII.ker-ben.
Én 46 m2-t adok ki a kerület szívében, felújított házban, felújított lakást, 110 ezerért.
Szerintem a jelenlegi, majdnem válsághelyzetben a 80 ezer sok, inkább a 60 lenne az elfogadható.
Gyakorlatilag ez akkora, mintha csak egy szobát bérelnél. A szobaárhoz tegyél hozzá 10%-ot a függetlenségi "luxus" miatt és akkor lesz reális az ára.
11-es vagyok
Közben egy kicsit körülnéztem és igaza van a 10-es válaszolónak, mert ott ezek az árak (a keresőbe is 15-20m2-t írtam)
Kollégium után hatalmas felüdülés lesz egyedül lakni egy akkora lakásban.
Nyilván megvannak a hátrányai, ahogy mondják ez gyakorlatilag egy kollégiumi szoba lesz továbbra is, viszont az hatalmas előny, hogy senkihez nem kell alkalmazkodni, senkit nem kell kerülgetni.
14, többes számban beszélsz, az megint más. Gondolom, a párjával van.
Mi 26 nm-en laktunk ketten, az már tényleg baromi gáz volt. De egyedül, egyetemistaként, egy szűkös kolesz után azért élvezetes tud lenni a 20 nm is.
Szerintem kollégium után mindenképp felüdülés lesz az önállóság érzése, meglesz a privátszféra. Hosszú távon biztos kicsi lesz. Én átéltem oda-vissza néhányszor a méretváltozást :) Gyerekkoromban családi házban laktam, öcsémel ketten a felső szinten. A nappali nagyobb volt, mint a szóban forgó lakás :) De akkor engem ez nyomasztott. A saját szobámat totálisra zsúfoltam, úgy éreztem jól magam. Aztán ebből kerültem el egy 50 nm-es lakásba másodmagammal. Teljesen jó volt, csak elkezdtem kinőni. Utána egy 35 nm-es garzonba kerültem. A cuccaim 99%-át nem tudtam odavinni.
Most, felnőtt fejjel 85 nm-en élek 5 éve, nappali + 2 szoba és kb 1 éve azt érzem, hogy kicsi. Most már igénylem, hogy legyen nagyon nagy tér, amiben semmi nincs. Nagyon kellene még egy minimum 20 nm-es szoba, mert lett egy hobbim, ami helyigényes. Most minden szoba sarkában halmokban állnak az ezzel kapcsolatos dolgok.
CSak azért írtam ezt így le, mert szerintem ez változik. Én elsőre kolesz után belecsapnék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!