Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Felbonthatom a szerződést?

Felbonthatom a szerződést?

Figyelt kérdés

Már írtam ki egy kérdést 1-2 hete,hogy ti fizettek e bérleti díjat,mert bajban vagyok,az én bérlőim nem fizetnek.

Most már ott tartok,hogy nem tűröm ezt tovább,ugyanis ismét nem fizettek.

Felbonthatom a szerződést a koronavírustól függetlenül? Vagy így a vészhelyzet miatt semmit sem tehetek?

Mert szerintük az utóbbi érvényes,de ez így nem mehet tovább.

2020. máj. 27. 15:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%

Így már rendben van, de ha visszaolvasod amit előzményében írtál, megtévesztő volt. Hiába tudod te, hogy mit is akartál mondani, ha az nem egyértelmű.

A "szerződés közokiratba foglalása" nem azonos a kiköltözési záradékkal, ... de ezt te is tudod!

2020. máj. 28. 09:47
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Igen, felbonthatod a szerződést.

Ez a "nem tehetem ki őket" nem jogi kategória. Mi az, hogy kitenni? Mi az, hogy teHETem? (képes vagyok rá, mert erős vagyok? szabad megtennem? megbüntetnek érte? stb.)

Jogilag gyakorlatilag bármit teszel önhatalommal (kizárás, ajtócsere, közművek kikapcsolása, nem beszélve a lakásba behatolásról), azzal szabálysértést vagy bűncselekményt valósítasz meg. Jogilag tehát önhatalommal sem most, sem a veszélyhelyzet elmúltával nem "teheted ki" a lakót.

Albérletre is érvényes a kilakoltatási moratórium. Ez azt jelenti, hogy a végrehajtó a moratórium lejárta utánra halasztja a lakás kiürítését. De te ettől még nagyon-nagyon messze vagy, hiszen még fel sem mondtad a szerződést, a bérlőnek tehát még jogcíme is van a lakás használatára.

2020. máj. 28. 11:15
 13/17 A kérdező kommentje:
Ma megtörtént a felmondás, hát minden voltam nekik csak szép lány nem....összevissza fenyegetőztek.
2020. máj. 28. 11:36
 14/17 xswerdy ***** válasza:
88%
átvették a felmondást? Aláírták a nálad maradó másodpéldányon?
2020. máj. 28. 11:44
 15/17 A kérdező kommentje:
Tértivevényesen mondtam fel,csak szóban is közöltem.
2020. máj. 28. 12:28
 16/17 anonim ***** válasza:
95%
Jól tetted, kérdező. Kitartást neked. Ez elkerülhetetlen volt. Az ilyen típusú bérlő addig marad a nyakadon, amíg hagyod. A normális bérlő, ha gondja támad, a rezsijét fizeti, és igyekszik egyezkedni. Az élősködő nem fizeti a rezsijét (sem), és arra játszik, hogy ingyen és bérmentve addig marad a nyakadon, amíg hagyod.
2020. máj. 28. 12:50
 17/17 A kérdező kommentje:
Igen,még ők vannak teljes mértékben felháborodva,hogy hogy lehetek ilyen szemét.
2020. máj. 28. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!