Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Felbonthatom a szerződést?

Felbonthatom a szerződést?

Figyelt kérdés

Már írtam ki egy kérdést 1-2 hete,hogy ti fizettek e bérleti díjat,mert bajban vagyok,az én bérlőim nem fizetnek.

Most már ott tartok,hogy nem tűröm ezt tovább,ugyanis ismét nem fizettek.

Felbonthatom a szerződést a koronavírustól függetlenül? Vagy így a vészhelyzet miatt semmit sem tehetek?

Mert szerintük az utóbbi érvényes,de ez így nem mehet tovább.

2020. máj. 27. 15:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%

Első lépésben küldess nekik közjegyzővel fizetési meghagyást, amit ha nem kifogásolnak meg - és nem kifogásolhatják, mert nem jogtalan a követelésed - akkor 15 napon belül életbe lép és végrehajtható.

Egyidejűleg TÉRTIVEVÉNYESEN felmondasz nekik.

Ha kétségeid vannak, akkor az önkormányzatoknál és a bíróságokon bizonyos napokon szokott lenni ingyenes jogsegélyszolgálat.

Vagy inkább itt érdeklődj, többre mész vele, mint a sok nem fizető bérlőből jogásszá avanzsált figurával:

[link]

2020. máj. 27. 16:38
 2/17 anonim ***** válasza:
95%
Már régen fel kellett volna bontanod! ...de ezt már a másik kérdésednél is írtuk.
2020. máj. 27. 16:39
 3/17 A kérdező kommentje:

Igen,az egy dolog,hogy fel kellett volna bontanim,de nem rudom a jelenlegi helyzetben megtehetném -e,ugyanis az ügyvéd akivel konzultáltam azt mondta,hogy a vészhelyzet miatt nem tehetem ki őket.

Azonban nem tudom elhinni,hogy ez igaz...

2020. máj. 27. 16:49
 4/17 anonim ***** válasza:
70%

A szerződés felbontása és a kiköltöztetés két különböző dolog!

Arra is kaptál itt válaszokat, hogy mások nem agyalnak hónapokat, magukra hagyva a jogalkotók által, hanem megoldják a problémát és ha a lakásfoglalónak nem tetszik, menjen bíróságra!...és akkor mi van?

Mitől félsz?

Kivégeznek, börtönbe zárnak, priuszod lesz?

Ne nevettess már!

Hány százezernél tartotok, a rezsit is beleértve?

2020. máj. 27. 17:07
 5/17 anonim ***** válasza:
65%
Szerződést felbontani lehet veszélyhelyzetben is. A kilakoltatás egy másik eljárás. Az egyes válaszoló nagyon sok hasznos dolgot leírt, fogadd meg a tanácsát. Fizetési felszólítást küldj+mond fel a szerződést, ennek jogi akadálya nincs. Keress másik ügyvédet. Én javasolnám, hogy cseréld le a lakás bejárati ajtaját, hiszen jogod van nyílászárót cserélni. Ajtót leszeded, és majd vmikor felkerül egy másik (vagy ugyanez). Miután a lakók elköltöztek.
2020. máj. 27. 18:47
 6/17 A kérdező kommentje:

2 havi bérleti díjnál és 3 havi rezsinél tartunk ami az elmaradást illeti.

És ez lesz most a 3.havi lakbér és 4.havi rezsi...

A tartozás már félmillió körül van.

2020. máj. 27. 23:05
 7/17 anonim ***** válasza:
95%
Az 1-es válaszoló leírta, mi a megoldás. Fogadd meg. És cselekedj minél hamarabb.
2020. máj. 28. 00:37
 8/17 xswerdy ***** válasza:
94%

Nem fizetés miatt rendkívüli felmondással élhetsz. Ez nem tilos lakóingatlanok esetében (bizonyos üzleti ingatlanokra vonatkozik ilyen moratórium).

A következő kérdés, hogy ha a felmondás ellenére nem költözik ki, akkor mit csinálj. Erre elhangzottak itt már különböző (részben a jogszerűség határát erősen súroló) javaslatok. Ha jogszerűen akarsz eljárni, akkor ha közokiratba foglaltátok a szerződést, akkor bemész a közjegyzőhöz, kérsz rá egy záradékot, és irány a végrehajtó. Ha nincs közokirat, akkor irány a bíróság, ingatlan kiürítése iránti pert kell indítanod, és a jogerős ítélettel mész a végrehajtóhoz. A lakás kiürítésre valóban van moratórium a vészhelyzet végéig, de ha majd akkor indítod az ügyet, akkor mire vége lesz, jó eséllyel már a téli kilakoltatási moratórium fog élni. Tehát a jogi utat célszerű mielőbb elindítani, akkor az aktuális moratórium végeztével azonnal indul a kilakoltatás.

Másik kérdés a tartozás behajtása. Azt indíthatod a végén, amikor kiköltöztek, és látod, hogy összességében mennyi tartozást hagytak hátra, de célszerűbb elindítani a jelenlegi tartozásra. Egyrészt egy kisebb összeget könnyebb behajtani, másrészt látják, hogy nem viccelsz. Szóval irány a közjegyző, fizetési meghagyást kell kibocsátani. Ha 15 napon belül nem mond ellent, akkor az összeg végrehajtható.

2020. máj. 28. 09:18
 9/17 anonim ***** válasza:
79%

"Ha jogszerűen akarsz eljárni, akkor ha közokiratba foglaltátok a szerződést, akkor bemész a közjegyzőhöz, kérsz rá egy záradékot, és irány a végrehajtó."

Nem egészen!

Az nem úgy működik, hogy Ő MOST BEMEGY ÉS KÉR EGY ZÁRADÉKOT, hanem a szerződéskötéskor van csatolva a záradék és azt a bérbevevő aláírja, mint kötelezettséget.

Egyoldalúan és utólag nem működik!

2020. máj. 28. 09:24
 10/17 xswerdy ***** válasza:
71%

#9 azt írtam, hogy "ha közokiratba foglaltátok a szerződést". Annyira nem részleteztem, hogy ez lehet az egész szerződés, meg lehet csak egy kiköltözési kötelezettségvállalás a szerződés kiegészítéseként, amit közokiratba foglaltak.

Viszont ha van ilyen közokiratod, azzal vissza kell menni a közjegyzőhöz, nyilatkozol, hogy bekövetkezett az a körülmény, amire a másik fél kötelezettséget vállalt, és ő tesz rá egy záradékot. És ezzel a záradékolt közokirattal mehetsz a végrehajtóhoz.

Egy szóval nem írtam, hogy mehetsz csak a probléma bekövetkeztekor a közjegyzőhöz záradékért (záradékot egy már meglévő okiratra lehet rávezetni), sőt leírtam világosan, hogy ilyenkor a bírói út a jogszerű.

2020. máj. 28. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!