Miért utálják az albérlők a tulajdonosokat?
Mi az hogy hobbiból, bakker!
Teljesen legális gazdasági tevékenység a lakáskiadás. És az is, hogy a pénzedet lakásba fekteted.
Öööö... most akkor az a bajod, hogy kiadja, és te nem tudod megfizetni - vagy pedig az, hogy üresen tartja????
Füstszűrős sipka..?
Irigységvezérelt elképzeléseid vannak!
Szerinted mennyi ideig tartana elvinni innen a vagyonát, ha ilyesmit bevezetnének???
Nem rémlik a svéd példa?
Komolyan, te olyan szinten tudod elképzelni a vagyont, mint a Kacsamesékben láttad..? :-D :-D Hogy Dagobert bácsi ott ül a dollárhalmok tetején, és fürdőzik a vagyonban? :-)))))
Teljesen komolytalan, óvodás elképzelés.
Lapozd fel a wikipedia-t, hogy mi az a működő tőke!
Ha nincs vagyon, akkor nincs tőkekoncentráció, és ha nincs tőkekoncentráció, akkor nem lesznek vállakozások. ERgo nem lesznek munkahelyek.
Na innen ugorj neki újból, hogy szénné akarod adóztatni a potenciális munkahelyteremtőket!
"Szerinted mennyi ideig tartana elvinni innen a vagyonát, ha ilyesmit bevezetnének???"
Hogy visz el egy házat? Hogy visz el egy 40 millás BMW-t? Maximum el tudja adni, de ez nemhogy nem káros lesz, hanem hasznos. Ha nem egy kínai ürge tulajdonában lesz egy fél emeletnyi lakás, hanem olyanoknál lesz akik használják is (kiadják, laknak benne) az miért lenne káros?
"Nem rémlik a svéd példa?"
Hát eléggé valószínűnek tartom, hogy te is ezerszer inkább élnél a svéd életszínvonalon, mint a magyaron.
"Teljesen komolytalan, óvodás elképzelés."
"Ha nincs vagyon, akkor nincs tőkekoncentráció, és ha nincs tőkekoncentráció, akkor nem lesznek vállakozások. ERgo nem lesznek munkahelyek."
Te szerencsétlen, elolvastad amit linkeltem? :D Pont erről van szó, hogy mivel hiányzik a vagyonadó, ezért a vállalkozásokat kell sz..rrá adóztatni.
Persze, ne adóztassák meg a vagyonodat (ami egyébkén valószínűleg nincs is), de az nem zavar, hogy AKÁRMIT veszel, megint adózol 27%-ot? Az nem zavar, hogy a szuperbruttód a nettódhoz képest egy óriási összeg?
"Öööö... most akkor az a bajod, hogy kiadja, és te nem tudod megfizetni - vagy pedig az, hogy üresen tartja????"
Még mindig meg tudom fizetni, hányszor írjam le? :D Az a bajom, hogy a többség nem fogja és bizony mi fogjuk becumizni ezt, ha nem is holnap, de 10-20 év múlva biztosan.
Az is baj ha üresen áll, meg az is, ha jó magyar szokás szerint adót csalva adja ki. De már ezt is kitárgyaltuk, mit zavar engem, hogy más csal. Persze, sz..rjam le a politikust aki közbeszerzéseket lapátolja ki a pénzt, sz..rjam le az orvost, aki rám sem néz ha nem adok neki borítékot és ne érdekeljen az se, hogy pár 20-assal bármilyen közúti vétséget el lehet simítani Kovács főtörzzsel.
Jajjistenem…. Ki beszél svéd életszínvonalról...??
A brutális adózás elől máshová menekülő milliárdosokra utaltam...
Én nem irigylem, nem véletlenül gazdagabb, sokat dolgozott, legalábbis akiket ismerek mind. Én is próbálok, csak én még nem 40 éve gyűjtök pénzt, hanem olyan 1-2, fiatal vagyok. Majd nekem is lesz, én is akarok, tanultam, dolgozom többet mint az átlag és spórolok.
Engem is irigyelnek sok dolog miatt, akik ennél rosszabb helyzetben vannak, jön a neked könnyű szöveg stb. Ez van. Általános emberi viselkedés. Nem látják a mögötte lévő dolgokat stb. (nélkülözés, tanulás, rengeteg munka stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!