Az albérlőnek egy társasházban a közös használatú helységeket (közös tároló) van joga használni, vagy arra csak a tulajdonosok jogosultak? Az albérlő csak a lakást bérli.
Szerződésben kell rögzíteni. Mellesleg a lakáshoz tartozhat alapból ilyen helyiség pl. kerékpártároló, pince, parkolóbeálló, garázs stb. Ha erre nem tér ki a szerződés, akkor az a logikus, hogy használhatja a bérlő, hiszen a bérelt lakáshoz tartoznak ezek a helyiségek.
Ill. társasháztól függően ahogyan a lakóközösség dönt plusz bért lehet kérni ilyenekért.
A lényeg az, hogy a legelső alkalommal, amikor a bérlő megkapja a kulcsokat, ezeknek ki kell hogy derüljenek. Így később sem lesz probléma ebből.
Ha közös a tároló akkor bizonyára a bérlő is használhatja. A liftet és a lépcsőházi világítást is használhatod.
-Bár az eddig olvasott bérlői vélemények alapján lehet hogy nem mivel elég sok bérlő megkérdőjelezi a közös költség teljes egészében való áthárítását rezsiként és erre egy precedens bírói végzést is emlegetnek. Ha ez igaz akkor viszont nem használhatja, de kérdezd meg a bérbeadódat vagy a közös képviselőt.-
Ha a bérlő a teljes lakás használatért fizet,ahhoz a közös használatú helységek is beletartoznak.
Ha én 1 autót bérlek,nem csak az utas tér tartozik bele ,hanem a csomagtartó is .
Szerintem a közös használatú helységek nem tartoznak bele, mivel a bérleti szerződés erre nem tér ki.
Nem is térhetne ki rá, mivel azt a lakás tulajdonosa nem adhatja tovább bérbe, használatra.
Ez eléggé faramuci kérdés. Ha én lakom ott mint tulajdonos akkor ugye kézenfekvő hogy használhatom, de ha a lakást kiadom bérbe akkor a bérlő nem használhatja?
Közös használatú helyiségnek számít a lépcsőház és a lift is, de azt evidens hogy használhatja a bérlő különben nem tudja megközelíteni a bérleményt.
Szerintem inkább megegyezés kérdése, de csak szerintem.
7# A lakás bérleti szerződésével csak a lakás bérleti jogát adom át. Minden egyébről a bérleti szerződés rendelkezik.
Egyik lakásomnál van teremgarázs, és az másnak van kiadva nem a lakás bérbevevőjének. Különálló helyiségek jogait külön is értékesíthetem.
-Ha például a furgonunkat bérbeadom szerinted autómatikusan jár hozzá a rendszámra szóló MOL-kártya is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!