Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy is van ez? Nem fizet a...

Hogy is van ez? Nem fizet a bérlő és a tulaj nem teheti ki a lakásból? Sok helyen olvasom. Milyen jog védi a nem fizető bérlőt?

Figyelt kérdés

2020. máj. 11. 21:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
60%
Kiteheti. Rossz helyen olvasol.
2020. máj. 11. 21:51
 2/14 anonim ***** válasza:
59%
Ilyen törvény nincs .
2020. máj. 11. 21:54
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

Nem "teheti ki" kénye-kedve szerint. Mivel a bérlő (volt bérlő) birtokon belül van, függetlenül attól, hogy az ingatlan használatára jogosult-e, a tulajdonos önhatalmúlag nem tehet semmit. Lehet kérni szépen, hogy költözzük ki, ha ez nem segít, lehet kérni a bíróságtól lakáskiürítést, és akkor a végrehajtó fogja kilakoltatni.

Ha van közjegyző előtt tett kiköltözési nyilatkozat, akkor ki lehet hagyni a bíróságot, és a végrehajtó szinte azonnal mehet kilakoltatni. Ha bíróságra kell menni, akkor hónapokig tarthat az eljárás, és csak utána mehet a végrehajtó.

Ellenben jelenleg a veszélyhelyzet miatt a lakáskiürítésre irányuló végrehajtások fel vannak függesztve ("kilakoltatási moratórium"). Így ha a szépen kérésre nem megy el, akkor egyelőre nem lehet tenni semmit - természetesen a bíróságra el lehet kezdeni járni, hogy közben menjen az ügy.

2020. máj. 11. 22:34
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
Nem a jog védi hanem a szerződés pontjai nem térnek ki nem fizetés stb eseteire . Sem nem közjegyző előtt irják alá ami birói hataskör es egyből reagálnsk . Esetleg nem tartják be a hivatalos lepéseket amik lassítják a dolgokat .
2020. máj. 11. 22:35
 5/14 anonim ***** válasza:
75%
Nincs felfüggesztve mert ez privát ügy . A bankokra vonatkozik a végrehajtás leallítása es új banki kilakoltatás nem lehet átmenetileg .....
2020. máj. 11. 22:38
 6/14 anonim ***** válasza:
67%

" Mivel a bérlő (volt bérlő) birtokon belül van, függetlenül attól, hogy az ingatlan használatára jogosult-e, a tulajdonos önhatalmúlag nem tehet semmit"

Csak szeretnéd! :))

2020. máj. 11. 22:47
 7/14 anonim ***** válasza:
24%

# 5

"Nincs felfüggesztve mert ez privát ügy"

Ilyen indoklást én is tudok: Fel van függesztve, mert én barna hajú vagyok. Légyszi indokoljatok valami értelmes dologgal, ne a véleményeteket írjátok ide le.

"A bankokra vonatkozik a végrehajtás leallítása es új banki kilakoltatás nem lehet átmenetileg ....."

Nincs olyan, hogy "banki kilakoltatás". Lakáskiürítésre irányuló végrehajtás van, na az van most felfüggesztve: [link]

# 6

Csak szeretnéd! :))

2020. máj. 11. 23:04
 8/14 anonim ***** válasza:
90%
Lehet itt oldalakat hablatyolni egyeseknek, kérdező, ha nem tehetné akkor senki sem fizetne. De mégis fizetnek a bérlők, milyen érdekes, nem? Vajon miért, ha nem tudna semmit csinálni a tulaj az élősködő bérlővel?
2020. máj. 11. 23:53
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

Ha az én bérlőm nem fizet/ne, akkor én vagy beköltöznék mellé, vagy kiraknám, a helyzettől függően, mert qrvára nem érdekel, hogy erről mások, az én zsebemre hogyan gondolkoznak.

Aztán ha a "bérlőnek" nem tetszik, akkor menjen bíróságra!

(Nálam nincs bejelentkezés, ha valakinek nem tetszik, vegyen ki mást.)

Egyébként erről senkivel itt nem fogok vitatkozni, ez az egyetlen és egyben utolsó hozzászólásom.

2020. máj. 12. 09:35
 10/14 anonim ***** válasza:
39%

"(Nálam nincs bejelentkezés, ha valakinek nem tetszik, vegyen ki mást.)"

Az a baj, hogy ez semmin nem változtat, de meg abban a tudatban vagy, hogy hú de okosan túljártál valakinek az eszén...

2020. máj. 12. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!