Ti mit tennétek tulajként, ha a bérlő ilyet jelentene be?
Évek óta a lakásban élő lakókról van szó, sosem volt rájuk panasz, pontosan fizettek, mindent jeleztek.
Most arról szólnak, hogy poloskás a lakás. Nem tudják, honnan (szomszédtól vagy ők vitték be, használt bútoruk nincs is), de nagyon.
Nyilván ki akarják irtani, és ők fizetik, de a vírus miatt nehezebb szakit találni, azt mondják, szóval jókora fertőzöttség van, amiért húzódik a dolog.
Mit tennél ezek után? Felmondanád a szerződést? Vagy megvárnád, hogy rakják rendbe a lakást, és utána raknád ki őket? Vagy elnéző lennél, maradjanak? Kártérítés?
Ugye, az tudvalevő, hogy ahol egyszer poloska volt, ott bármikor újra felütheti a fejét... szóval ez a lakás értékét rontja.
Az ágyi poloska fertőzés van olyan világméretű, ha nem nagyobb, mint most a vírus. A legtisztább lakásba is bekerülhet.
Tisztességes bérlő majd megoldja, hogy szerez megfelelő irtót.
A lakás értékébe nem számít, hiszen sehol nem reklámozzák a kiadó-eladó lakásoknál, hogy vigyázz! poloskás volt.
Én sem értem, hogy emiatt egy tisztességes, évek óta ott lakó bérlőt hogy jut eszedbe kirakni?
Mi a garancia, hogy a következő nem lesz poloskás, tetves, vagy bubópestises?
Holnap te is lehetsz poloskás, vagy a boltból hazavihetsz csótányt és akkor mit lépsz?
Elmesélném neked - bérbeadóként! - hogy egyszer életemben nálunk is volt poloska, a mai napig nem tudjuk honnan.
Nyilván valamelyikünk leült valahol egy fotelba, ahol volt poloska.
Ez meg egy marhaság:
"Ugye, az tudvalevő, hogy ahol egyszer poloska volt, ott bármikor újra felütheti a fejét... szóval ez a lakás értékét rontja."
A mi poloskasztorink 30 éves és azóta sincs nálunk poloska. Megbízható céggel, szakszerűen ki kell irtatni és akkor nem lesz gond.
Tulajként azt teszem -mint ahogyan szoktam is évek óta-, hogy időpont egyeztetés után elviszem az ózongenerátoromat a bérleménybe,
ami minden vírust, atkát poloskát, penészt stb-t kiírt, miközben megkérném őket, hogy addig sétáljanak egy jó órát a szabad levegőn.
Azután kiszellőztetés és jöhetnek is vissza.
Ha jelzik felém, hogy visszamaradt valami, akkor egy hét múlva megismétlem.
Amúgy évek óta ezt használom a lakás- és az autó klímáinknál is.
Most meg a vírus miatt az összes hazahozott élelmiszert ezzel fertőtlenítem át.
Amúgy a mentősök is felfedezték maguknak.
* Természetesen egy fillért sem kérnék érte a bérlőimtől,
mert nekem is érdekem, hogy megtartsak egy normálisan viselkedő és pontosan fizető albérlőt.
A lakásod értékéről annyit, ha még nem lennél tisztában vele, hogy jelen helyzetben nullához konvergál az esélyed, hogy találsz ugyanolyan áron bérlőt, mint a jelenlegi lakóid. Tudom, mert én most költöztem ki, 15-el olcsóbban hirdetjük a szobámat és nincs értelmes jelentkező.
Szóval gondold át az arcoskodást, hogy így meg úgy kirakod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!