Albérletbe ha ki adsz egy lakást, vagy egy házat, de a bérlő meg gondolja magát mondjuk 10 nap múlva és el áll a szerződéstől akkor mi tevő legyen a tulajdonos?
Tehát 10 napot ott lakott, ugye?
Nyilván a szerződés az irányadó. Ezért is fontos, hogy legyen szerződés, és hogy jogász vagy jogban járatos ember fogalmazza.
Én úgy szerződnék, hogy minden megkezdett hónapra fizetni kell az egész havi bérleti díjat és 30 napos felmondási idő van. Eszerint akkor kéthavi díj járna. Az azon felüli kauciót visszaadnám, mikor átvettem a kulcsokat és megnéztem a lakást.
A fenyegetődzés egy másik kategória... Egyrészt igyekeznék olyan bérlőt keresni, aki nem így rendezi a konfliktust, de persze én se látok bele az emberekbe. Másrészt egy ilyen fenyegetés után két másik emberrel mennék hozzá megvitatni a dolgokat, hogy legyen tanú, mikor feljelentem. Mert ha (jogásszal vagy a rendőrséggel konzultálva) lenne értelme, igenis följelentem. Micsoda dolog már, hogy megveretéssel fenyegetődzik!
Igen van szerződés és csak 1 havi kauciót kért a tulaj mert szegények a bérlők és rendes akart lenni velük... Kár volt mondtam neki.
Nem lakott ott csak ki bérelte aztán mondta hogy mégsem tetszik neki és nem lakna ott. :D
Nem is értem amúgy az egészet. Ja és a legjobb, benzin pénzt is kér mert már 2 x ott volt a lakásnál.
Aha, szegények, veréssel fenyegetődznek, és még benzinpénzt is kérnének.
Ismerősöd a saját kárán tanulta meg, hogy c....okkal soha nem üzletelünk!
Neeem???
Eszerint már fehér bőrűek is átveszik ezt a stílust?
Na, legalább a népes rokonságtól nem kell tartani.
Szóval én próbálnék bizonyítékot (legalább tanúvállomást) produkálni a fenyegetődzéseikre és amint lenne értelme, mennék a rendőrségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!