Szoba bérlése esetén szólnom kell a tulajdonosnak ha alszik nálam valaki, ha ilyen szerepel a bérleti szerződésben (lejjebb)?
Mer szerinted a tulaj azon izgulgat hogy te kivel alszol az albérletben? Ez egy formaszerződés, majdnem mindegyikben benne van. Enyémben is, mégis voltak rengetegszer vendégek nálam.
Ha meg a tulaj abba is bele akarja ütni az orrát, hogy te kiket viszel a lakásodra azt ott kell hagyni minél előbb. Nincs olyan szerződés ami az ember magánszféráját irányíthassa egyenlőre.
Ki is költözök. a Problémám ott kezdődik, hogy a tulaj előzetes egyeztetés nélkül, kulccsal bejött a lakásban és ott találta az egyik vendégem (elugrottam egy rövid időre és mondtam neki, hogy addig nyugodtan maradjon nálam). A tulaj meg letámadta, hogy mi a *** keres ott, tuti itt aludt, stbstb.
Mivel hamarosan lejár a szerződésem elköltözöm, csak érdekelne, hogy jogi akadálya van-e annak, hogy vendéget fogadjak - ott aludjon valaki, vagy a lakásban tartózkodjon a jelenlétem nélkül (főzünk, elugrok boltba akkor nem engedhetem, hogy ott maradjon, ilyesmi)
Éjszakai ott alvás céljára csak azoknak van jogosultsága,akik a bérleményért fizetnek.Ezt átruházni sem szabad .Nem kell olyan helyen bérletet ki venni,ahol ilyenek a szabályok.A tulajnak nyilvántartási kötelezettsége is van .Ez a tulaj komolyan veszi ami a szerződésben van.
Ha nincs a bérleményben ott tartózkodó,a tulaj sem mehetne be.
Köszönöm a válaszokat.
Nekem leginkább az nem volt tiszta, hogy "albérlőt" befogadni nem szabad - alkalomszerűen se, stb. Attól, hogy valaki ott alszik már is "albérlőnek" minősül?
Mert ugye nem azt írja le szó szerint, hogy más nem aludhat ott hanem, hogy albérlőt nem fogadhatok - mást nem fogadhatok be, stb. Bár jogi szöveg és lehet emiatt zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!