Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a főbérlő kizárt az ingatlanból, ilyenkor mi a teendő?
Amúgy te hoztál már konkrét jogszabályt erről a kilakoltatási moratóriumról..?
Vagy csak én nem emlékszem rá???
Emlékeztetőül: Vht. 182/A. § (1) A végrehajtó a lakóingatlan kiürítésének foganatosítását [174. § d) pont] a november 15-től április 30-ig terjedő időszakot követő időszakra halasztja el, ha a kötelezett magánszemély.
Most ez az időszak van kiterjesztve a válság végéig.
??????????????????????????????????????
Ez meg mi a franc?
A téli moratóriumot hánytad ide!
HOL VAN a járványról szóló passzus, ami magánszemélyek magánszemélynek kiadott magánlakásáról szól???
Ha lenne olyan, akkor azt tette volna ide.
Ennyit talált.:)
57/2020. (III. 23.) Korm. rendelet
(3) Ingatlan kiürítése iránt, azzal összefüggésben intézkedni, valamint ingatlan kiürítésére irányuló helyszíni eljárási cselekményt foganatosítani a veszélyhelyzet megszűnését követően lehet azzal, hogy az intézkedés, eljárási cselekmény lefolytatására, a halasztásra, a jegyző értesítésére vonatkozó határidő - a (4) bekezdésben foglalt kivétellel - a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon újrakezdődik.
Legalább a saját magad által linkelt tételt olvasd el!
NEM AZ ALBÉRLŐKRŐL SZÓL, hanem saját tulajdonú ingatlanok árverezéséről! (Talán az előzményekben hivatkozott törvényeket sem ártott volna ismerni!)
"5. § (1) A végrehajtó a természetes személy adós lakóingatlanának árverezése iránt - az ingatlan árveréséről szóló hirdetmény közzététele iránt - legkorábban a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon intézkedhet.
(2) A végrehajtó a természetes személy adós lakóingatlanának folyamatos árverezése iránti hirdetménye kapcsán a lakóingatlanra érkező vételi ajánlatot tenni kívánó árverező felhasználói nevének és jelszavának aktiválása iránt legkorábban a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon intézkedhet."
...és ezzel én befejeztem, mert meggyőződésem, hogy te beteg vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!