Ha a főbérlő nem hajlandó megjavittatni mi a teendő?
A: megbeszéled,hogy te fizeted,de annyival kevesebbet adsz a kövi hónapba.Ezt vagy elfogadja vagy nem..
B: elköltözöl és legalább megszabadulsz egy ilyen le..arok mindent embertől.
"nincs villany"
Ez alatt pontosan mit értesz? Kiégett a villanykörte? Egyáltalán nincs villamos áram a szobában?
Hoppá, és ez így neked is jó?
Ebben az esetben mégis mit vársz?
A szerződés nem viccből van.
SEmmit nem tehetsz, hiszen hivatalosan te ott sem vagy.
A szerződés téged is véd, nem kell kivenni ilyen ingatlant, ahol nem együttműködő a tulaj.
És ha holnap kipakolja mindenedet a kapu elé, és azt mondja, hogy illegális lakásfoglaló voltál?
Vagy még rosszabb: megtartja a bútoraidat, vagy akár el is viszi onnan, és zárat cserél?
MIt csinálsz? Mivel igazolod, hogy te egy bérlő voltál ott?
Már megbocsáss, de jó nagy hülyeséget csináltál.
A tulaj meg tudja, hogy jelenleg semmi sem kötelezi őt a javítások elvégzésére, ezért tojik rá.
Van egy lakótársam is.. Eleinte mindig kaptam számlát arról amit kifizettem,de egy ideje már nem.
Megcsináltatom a villanyt, és kevesebb lakbért fizetek.
Az igaz, hogy a bérbeadó pénzügyeibe nem lát bele, de szerződés nélkül vesz igénybe egy szolgáltatást.
Nem azt kell tudnia, hogy a főbérlője fizet-e adót, de azt csak tudja, hogy hoppá, nem írtam alá semmit, valami itt nem okés!
Mivel te csak hasraütés-szerűen cáfolsz, én vettem a fáradságot, és megkerestem neked:
"A Lakástörvény előírja, hogy lakásbérleti szerződést érvényesen írásban lehet kötni. Ezért, ha szóban kötünk bérleti szerződést, akkor egy érvénytelen szerződésünk lesz.
Van tovább is, tessék rákeresni.
Törvény.
Kötelező.
Részletezzem még?
Olyan nincs, hogy csak egyik fél számára kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!