Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az ismerősöm körében szinte...

Az ismerősöm körében szinte senki sem fizet most bérleti díjat vagy csak a felét! Miért nem szabályozza ezt le a kormány?

Figyelt kérdés

Miért nem mondja azt a kormány, hogy azokat a kaukciókat vissza kell adni mindenkinek amit az elmúlt egy évben fizettek be, és új szerződésre lenne lehetősége mindenkinek?

Az albérletárak bebuktak. Nem is etikus most ebben a válságban bérleti díjat szedni.

2020. ápr. 14. 23:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

Ezt mond a tescoban a pénztárosnak is!!! Nem etikus :)))

Vajon a hús árak miért nőhettek majdnem a duplájára?

2020. ápr. 15. 09:30
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

Szerinted egy bérbeadónak nincsenek kiadásai? Nem etikátlan, hogy a Tescoban fizetni kell a kenyérért?

Amíg a szerződések élnek addig aszerint kell eljárni. Ha lejárnak akkor újra lehet tárgyalni a szerződéseket.

Ha az állam nem nekem megfelelő módon rögzítené az albérleti árakat, akkor inkább a nem adnám ki.

2020. ápr. 15. 10:04
 13/21 anonim ***** válasza:
9%

Azért nem szabályozza ezt a kormány, mert nem az albérletben élők a célcsoportja. A kormány úgy van vele, hogy aki egy nyamvadt ingatlant se tud összekaparni, az megérdemli a sorsát. A kormány rendszeresen a jómódúaknak kedvez. Most például felfüggesztették a hiteltörlesztéseket. Ott persze senki nem ajvékol, hogy micsoda megcsúfolása ez a tisztességes üzletnek meg a szerződéses kötelezettségeknek.

(Persze ha a bank befagyasztaná a betéteket, mondván, amíg neki nem fizetnek, addig ő se fizet, akkor lenne ám nagy felháborodás. De a bank ugye gonosz, abba bele lehet rúgni. Amíg fel kell venni a hitelt a pecóra, addig nem gonosz, csak amikor vissza kellene fizetni...)

Ez a kormány soha egyetlen döntésével nem segített a bérlakásban élőknek, és nem is fog.

2020. ápr. 15. 10:20
 14/21 anonim ***** válasza:
90%

Azért azt vegyük figyelembe, hogy az államnak semmilyen előnye, vagy hátránya nem származik abból, hogy magánszemélyek közötti üzlet, vagyis a bérleti szerződések sorsa hogyan alakul.

Ellenben abból nagyon is származik előnye, vagy hátránya, hogy a magyar bankrendszer hogyan reagál a válság helyzetre. Senki ne gondolja, hogy a fizetési moratóriummal a magyar ember annyira jól fog járni. Miért is járna, hiszen már most tudni, hogy ennek az évnek is ki kell fizetni a kamatait és még a jó isten sem tudja mit görget magával ez az intézkedés. Ha az embernek van egy kis esze és teheti, akkor fizeti tovább a hitelét úgy, ahogy eddig. Ugyanígy a bérleti díját és minden egyéb kötelezettségét.

Ebből kiindulva pedig a hiteltörlesztőm sem csökkent a felére, a szolgáltatások ára sem, a bolti árak sem, a bérleti díjak miért csökkennének? Szerencsés, ha valaki megtud állapodni "kedvezményekben" a tulajdonossal, ha megszorul, de ha nem, hát ideje tovább állni.

2020. ápr. 15. 11:49
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem biztos, hogy a tulajdonosok jobban járnak, ha a kormány magára hagyja a bérbeadás piacát. Néhány tulajdonos megússza, mert pont szerencséje van a bérlőjének az állásával. Sok tulajdonos viszont nehéz helyzetbe fog kerülni, mert a bérlő könnyítés híján egyszerűen le fog lépni, és nem lesz helyette egyhamar másik. Egymás alá fognak ígérgetni a hoppon maradt tulajdonosok. Egy rendezett csökkentés nekik jobb lenne (lett volna).
2020. ápr. 15. 14:15
 16/21 anonim ***** válasza:
29%
Amibe a kormány eddig beleavatkozott szinte minden rosszul sült el. Itt se lenne másképp. A végén nem lenne kiadó ingatlan egyáltalán, mert a tulajoknak nem lenne értelme ezzel foglalkoznia, vagy úgy fel verné az árakat, hogy jó esetben ugyanott lennénk mint most.
2020. ápr. 15. 19:23
 17/21 anonim ***** válasza:
13%

Nagyon nagy arca van itt egy-két bérbeadónak.

Ugyanúgy, ahogy a hitelből, direkt kiadásos haszonszerzésre megvett lakásotokra megadták a hitelfizetési moratóriumot, ugyanúgy Ti is erkölcsileg kötelesek vagytok bérleti díj fizetési moratóriumot adni az albérlő számára. Igen, tudom, a hitelt később vissza kell fizetned, de ugyanúgy a Te döntésed volt a lakás megvásárlása hitelre, mint a bérlő lakásbérlése.

Mellesleg kedves hiteles tulajdonos, ki sem adhatnád a lakásodat a hiteltörlesztés ideje alatt.

Jah, hogy nem hitelre kaptad, hanem nagyitól örökölted? Ingyen volt? Akkor pedig kiváltképp igazak a fentiek.

Várjatok 4-5 hónapot, sírva fogtok könyörögni, hogy valaki vegye ki a 40 négyzetméteres, kopott Béke téri lakásotokat 50.000 Forintért, hogy ki tudjátok fizetni a havi 150.000 Forintos törlesztőtöket, amit a korábbi "nagy biznisz" reményében kiadtatok.

Üdv: Egy lakás + egy családi ház hitel nélküli tulajdonosa.

2020. ápr. 16. 10:53
 18/21 anonim ***** válasza:
64%

Nekem saját lakásom van hitel nélkül, nehogymár bárki megmondja mennyiért adjam bérbe.

Én összegyüjtőgettem a lakás árát, s legyek engedékeny? Van ismerősöm, aki évente millió ft fölött utazik, nyaral. Igaz nincs saját lakása, albérletbe lakik. Őt nem sajnálja senki, amikor 2-3 hétre Amerikába megy nyaralni?

2020. ápr. 16. 11:57
 19/21 anonim ***** válasza:
75%

Lakástulajdonosként nem erkölcsi kötelességem ingyen lakhatást biztosítani a bérlőmnek. Ha elvesztem a munkámat akkor a tesconak erkölcsi kötelessége ingyen adni nekem a húst és a kenyeret, vagy a patikának ingyen adni a gyógyszereimet?

Én személy szerint nem veszem igénybe a moratóriumot. A nem fizetés alatt ugyanúgy ketyeg a kamat és a futamidő hosszabbodik. Szerencsére rendes bérlőim vannak és fizetnek.

Jelenleg még nem láttam, hogy lakások tömkelegét ne tudnák kiadni albérletbe. Ha mégis lesz majd ilyen akkor majd a piac eldönti az árat. Nem hiszem, hogy felére esnének vissza az árak.

2020. ápr. 16. 12:28
 20/21 anonim ***** válasza:
29%

Nem értem miért böki egyes emberek csőrét ha valaki vett egy lakást hitelre, majd kiadta. Cégekenek is vannak banki hiteleik. Akkor ők is gátlástalan haszonlesők?

A moratóriummal pedig százezreket lehet bukni. Azt majd mindenki eldönti maga, hogy él vele vagy sem.

2020. ápr. 16. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!