Az ismerősöm körében szinte senki sem fizet most bérleti díjat vagy csak a felét! Miért nem szabályozza ezt le a kormány?
Miért nem mondja azt a kormány, hogy azokat a kaukciókat vissza kell adni mindenkinek amit az elmúlt egy évben fizettek be, és új szerződésre lenne lehetősége mindenkinek?
Az albérletárak bebuktak. Nem is etikus most ebben a válságban bérleti díjat szedni.
Ezt mond a tescoban a pénztárosnak is!!! Nem etikus :)))
Vajon a hús árak miért nőhettek majdnem a duplájára?
Szerinted egy bérbeadónak nincsenek kiadásai? Nem etikátlan, hogy a Tescoban fizetni kell a kenyérért?
Amíg a szerződések élnek addig aszerint kell eljárni. Ha lejárnak akkor újra lehet tárgyalni a szerződéseket.
Ha az állam nem nekem megfelelő módon rögzítené az albérleti árakat, akkor inkább a nem adnám ki.
Azért nem szabályozza ezt a kormány, mert nem az albérletben élők a célcsoportja. A kormány úgy van vele, hogy aki egy nyamvadt ingatlant se tud összekaparni, az megérdemli a sorsát. A kormány rendszeresen a jómódúaknak kedvez. Most például felfüggesztették a hiteltörlesztéseket. Ott persze senki nem ajvékol, hogy micsoda megcsúfolása ez a tisztességes üzletnek meg a szerződéses kötelezettségeknek.
(Persze ha a bank befagyasztaná a betéteket, mondván, amíg neki nem fizetnek, addig ő se fizet, akkor lenne ám nagy felháborodás. De a bank ugye gonosz, abba bele lehet rúgni. Amíg fel kell venni a hitelt a pecóra, addig nem gonosz, csak amikor vissza kellene fizetni...)
Ez a kormány soha egyetlen döntésével nem segített a bérlakásban élőknek, és nem is fog.
Azért azt vegyük figyelembe, hogy az államnak semmilyen előnye, vagy hátránya nem származik abból, hogy magánszemélyek közötti üzlet, vagyis a bérleti szerződések sorsa hogyan alakul.
Ellenben abból nagyon is származik előnye, vagy hátránya, hogy a magyar bankrendszer hogyan reagál a válság helyzetre. Senki ne gondolja, hogy a fizetési moratóriummal a magyar ember annyira jól fog járni. Miért is járna, hiszen már most tudni, hogy ennek az évnek is ki kell fizetni a kamatait és még a jó isten sem tudja mit görget magával ez az intézkedés. Ha az embernek van egy kis esze és teheti, akkor fizeti tovább a hitelét úgy, ahogy eddig. Ugyanígy a bérleti díját és minden egyéb kötelezettségét.
Ebből kiindulva pedig a hiteltörlesztőm sem csökkent a felére, a szolgáltatások ára sem, a bolti árak sem, a bérleti díjak miért csökkennének? Szerencsés, ha valaki megtud állapodni "kedvezményekben" a tulajdonossal, ha megszorul, de ha nem, hát ideje tovább állni.
Nagyon nagy arca van itt egy-két bérbeadónak.
Ugyanúgy, ahogy a hitelből, direkt kiadásos haszonszerzésre megvett lakásotokra megadták a hitelfizetési moratóriumot, ugyanúgy Ti is erkölcsileg kötelesek vagytok bérleti díj fizetési moratóriumot adni az albérlő számára. Igen, tudom, a hitelt később vissza kell fizetned, de ugyanúgy a Te döntésed volt a lakás megvásárlása hitelre, mint a bérlő lakásbérlése.
Mellesleg kedves hiteles tulajdonos, ki sem adhatnád a lakásodat a hiteltörlesztés ideje alatt.
Jah, hogy nem hitelre kaptad, hanem nagyitól örökölted? Ingyen volt? Akkor pedig kiváltképp igazak a fentiek.
Várjatok 4-5 hónapot, sírva fogtok könyörögni, hogy valaki vegye ki a 40 négyzetméteres, kopott Béke téri lakásotokat 50.000 Forintért, hogy ki tudjátok fizetni a havi 150.000 Forintos törlesztőtöket, amit a korábbi "nagy biznisz" reményében kiadtatok.
Üdv: Egy lakás + egy családi ház hitel nélküli tulajdonosa.
Nekem saját lakásom van hitel nélkül, nehogymár bárki megmondja mennyiért adjam bérbe.
Én összegyüjtőgettem a lakás árát, s legyek engedékeny? Van ismerősöm, aki évente millió ft fölött utazik, nyaral. Igaz nincs saját lakása, albérletbe lakik. Őt nem sajnálja senki, amikor 2-3 hétre Amerikába megy nyaralni?
Lakástulajdonosként nem erkölcsi kötelességem ingyen lakhatást biztosítani a bérlőmnek. Ha elvesztem a munkámat akkor a tesconak erkölcsi kötelessége ingyen adni nekem a húst és a kenyeret, vagy a patikának ingyen adni a gyógyszereimet?
Én személy szerint nem veszem igénybe a moratóriumot. A nem fizetés alatt ugyanúgy ketyeg a kamat és a futamidő hosszabbodik. Szerencsére rendes bérlőim vannak és fizetnek.
Jelenleg még nem láttam, hogy lakások tömkelegét ne tudnák kiadni albérletbe. Ha mégis lesz majd ilyen akkor majd a piac eldönti az árat. Nem hiszem, hogy felére esnének vissza az árak.
Nem értem miért böki egyes emberek csőrét ha valaki vett egy lakást hitelre, majd kiadta. Cégekenek is vannak banki hiteleik. Akkor ők is gátlástalan haszonlesők?
A moratóriummal pedig százezreket lehet bukni. Azt majd mindenki eldönti maga, hogy él vele vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!