Lakótársammal, a bérleti szerződésünk egy évre szól (meghosszabítható). Ha, hamarabb, mint egy éven belül el kell költöznöm vészhelyzet miatt, abban az esetben is vissza kapom a kauciót?
Elvégre nem egy börtönben vagyok. Akkor megyek el amikorcsak akarok.
Szerintem visszajár a kaució, főleg, hogy rendes, tisztességes albérlő vagyok
Szerintetek?
Abban igazad van hoyg nem börtönben vagy, bármikor elmehetsz.
A kaució viszont nem jár vissza, ugyanis éppen ilyen e setekre talalták ki, ha a bérlö meggondolja magát és nem teljesíti a szerzödésben foglaltakat, akkor a bérbeadónak ne legyen emiatt kára!
"kit érdekel ha elköltözik hamarabb a bérlő? Semmi. Kb 2 perc tálalni másikat"
Vagy nem. Pont erre (is) van a kaució: így a tulaj akkor se marad pénz nélkül (legalább pár hónapig - attól függően, hogy hány havi pénz a kaució), ha bármi miatt nem talál egyik napról a másikra másik bérlőt (pl. mert külföldön tartózkodik, így nem tud intézkedni, stb.). Aki határozott idejű szerződést köt alá, mégis kiugrik belőle hamarabb, az bukja a kauciót (és örülhet, ha csak annyit).
Évek óta kiadom a lakásomat 1 évre szerződéssel(augusztus 15én van a fordulónap). A mi szerződésünkbe le van írva, hogy a szerződés határidő előtti felmondasa esetén nem jár vissza a kaució (2 havi).
Nem tudom, hogy a Te szerződésedben mi van.
Nem, nem erre való, csak az ostoba tudatlanok gondolják így, nem csoda, hogy titeket be lehet palizni ezzel. A legtöbb helyen határozott idejű szerződésem volt. Ha nem rendelkezik külön erről a szerződés (általában nem szokott), akkor az az alap érvényű, hogy visszajár, ha nincs anyagi kár. Mivel erre való a kaució. Mindenhol visszakaptam, vagy lelaktam az utolsó hónapban.
Laktam jogásznál is, 10 oldalas volt a szerződés, határozott idejű 1 évre, hamarabb elmentem, gond nélkül visszajárt a kaució.
S mint mondom, magam is főbérlő vagyok, csak nem a lehúzós fajta. Csak az nem talál magának 2 perc alatt új bérlőt, aki tularazottan adja ki a lakását
Na megnéztem a szerződést, de arra nem tértek ki , hogy ki kapja a kauciót, határidő előtti felmondás esetén
Na ilyenkor mi van?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!