Bérleti díj csökkenés ellenére is érdemes lenne felmondanom az albérletem?
"nem lakom a lakást a vírus miatt"
Akkor bevételed sincs?
Bérbeadói körökből mondom, hogy sok tulaj 2 hónapra becsli a recessziót, mások év végéig.
Civilként azt mondom, a magyar nép tűréshatára ez a 2 hét "karantén", szigorítást, hosszítást nem visel el.
Júliusban van legkorábban esélye annak, hogy "hirtelen visszahív" a munkáltatód.
Tudod, mit csinálnék a helyedben?
Szerződésmódosítást, hogy kiadhassam albérletbe.
És 1-2-3 hónapra ki is adnám, ha sikerülne.
Ha úgyis ráérsz nézelődni a neten bérlő után, mert nem jársz munkába.
Én nem értem az egészet.
A vírus előtt volt 75ezer rezsivel, engedett 40ezret és most 85ezret kér el? Hogy jött ez ki?
Te most is egy szobát laksz, (illetve nem is lakod) vagy nem?
Ahogy az előttem szóló írta, keress magad mellé és magad helyett valakiket határozott idejű szerződéssel (igen, a tulajjal megbeszélve!)mondjuk 3-4 hónapra.
És egyelőre ne mozgolódj, mert minden nyers, nem lehet tervezni.
Köszönöm a válaszokat!
1-3 hónapra aligha vesz ki valaki lakást, pláne ilyen helyzetben. Viszont akkor még mindig ott van a kérdés, hogy ki mutatja meg az érdeklődőknek, mert én nem tartózkodom a városban, a tulaj pedig veszélyeztetett. Ha albérlőtársat keresek magam mellé, azzal még mindig nem vagyok kisegítve, mert visszaáll a rendes díj, így újból kb 75 ezret fogok fizetni a mostani 85 helyett. Az a 10 ezer pedig már majdnem mindegy. Így a kérdés még mindig inkább az számomra, hogy érdemes-e fizetni, ha 75, ha 85 ezer a díj. Köszönöm a tippeket és a válaszokat mégegyszer!
Attól függ, hogy mit dolgozol. Szerintem a turizmus TALÁN legkorábban őszre állhat helyre, részlegesen. Olyan meg mint pár hónapja volt, talán másfél-két év múlva lesz, mire lesz oltás is. Tehát ha ehhez kötődik a munkád, akkor mondd fel.
Ha nem ilyen jellegű és úgy érzed, hogy csak átmenetileg nincs állásod és egyébként tudnál keresni másikat most is, akkor ne mondd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!