Lehtséges találni olyan bérbeadót akinél a kauciót megegyezés alapján vagy szerződésbe foglalva részletben lehet fizetni?
Tegyük fel, költöznék.
Van munkám, régóta ott dolgozom, tehát hosszútávú.
De a fizetésem pont arra elég, hogy a bérleti díjat, rezsit és a hónapra elegendő élelmemet fizessem.
Ezért kérném a részletfizetést a kaucióra, nem azért mert olyan lennék aki dolgozik 2-3 hónapot eg munkahelyen aztán tovább áll.
Egyszerűen csak köétözni szeretnék minél hamarabb (!) és nincsenek hónapjaim összegyűjteni a kauciót plusz a tárgyhavit...
Attól függ... Budapesten, ahol egy lakásra van rengeteg jelentkező, ott a tulaj tud válogatni, és értelemszerűen azt fogja előnyben részesíteni, aki egy összegben kiperkálja neki a kauciót és a tárgyhavit. Megértem a helyzetedet, de az albérletkiadás üzlet, nem jótékonysági tevékenység, és a tulajdonosok is többnyire így gondolkodnak.
Egy olyan helyen viszont, ahol nincs nagy kereslet az albérletre, és lasszóval fogják a bérlőt, jobb eséllyel lesz hajlandó a tulaj ilyen kompromisszumra.
Köszönöm a válaszokat!
Pontos képet kaptam, hogy is viszonyulna egy bérbeadó a bérlőhöz ilyen esetben.
"Egy olyan helyen viszont, ahol nincs nagy kereslet az albérletre, és lasszóval fogják a bérlőt, jobb eséllyel lesz hajlandó a tulaj ilyen kompromisszumra."
Nem tudom, milyen helyre gondolsz, de sajnos jelenleg mindenhol sorbanállás és sorsolás alapján mennek a lakások....
A kaucio a biztositek hogy ha valamit tonkreteszel akkor az ki lesz fizetve. De jo meg arra is hogy ha pl a szamlakat nem fizeted akkor a kaucio arra megy el, majd pedig elhagyod a lakast.
Ha kiadja neked kaucio nelkul hogy majd azt torleszted akkor lehet hogy nem csak a kauciot hanem a szamlakat sem tudod kifizetni. A tulaj meg jol megszivja mert eladosodik.
Legalabb egy havi kaucio legyen. Van hogy szimpatikusnak talal a tulaj es kiadja 1 honap kaucioval neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!