Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet ismerősnek, feketén?

Albérlet ismerősnek, feketén?

Figyelt kérdés

Mennyire gyakori jelenség ez? Egy nagyon jó, megbízható ismerősnek kiadnátok, úgy hogy ő is jól járjon és ti is?

Persze mindezt elméletileg kérdezem csak ;P

2019. júl. 24. 18:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
Vagy 10 törvényből kell összevadászni, egy egész napos tanfolyamon sorolták.:) Mindent, amit a lakáskiadással kapcsolatban költöttél, mindent, amiről számlád van amit ingatlanra költöttél, berendezésre, tanfolyamra, adótanácsadóra, könyvelőre, utazásra, ügyvédre, és a vételár + értéknövelő beruházások 2%-át évente értékcsökkenésként.
2019. júl. 24. 18:42
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező

[link]

2019. júl. 24. 18:43
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

Plusz ha hosszútávra bérelsz máshol lakást, és erről papírod van.

Pl. ha 150-ért kiadsz és mondjuk Németországban 300-ért bérelsz, akkor máris 0 Ft az adóalapod.

2019. júl. 24. 18:43
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

Feketén tényleg nem éri meg, és tanfolyamra járni nevetséges e miatt! Elég tájékozódni a netről....

Számos oldal van mennyi az adó, mit tudsz leíratni, példának itt van ez:

[link]

2019. júl. 24. 20:24
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerősnek adtam ki. De nem feketén. Elég egy rosszindulatú szomszéd, és feljelent. Nem hiányzik. Másrészről a lakáskiadás üzlet. Minden közöttünk lévő pénzmozgásról (rezsi, bérleti díj), kap tőlem papírt. Amiből marad nekem is egy másolat. Így bármi van, nincs vita. Minden előre, szépen letisztázva, megbeszélve, pénzügyek lepapírozva. Ami nekem sokat segített: Www.tudatosadozo.hu
2019. júl. 25. 07:04
 16/19 anonim ***** válasza:
27%

Én ismerőstől béreltem. Ő nem jövedelem forrásként tekintett a lakásra, csak szeretett volna egy bérlőt, aki fizeti a rezsit, amíg szüksége nem lesz a lakásra, ezért úgy döntött 50+rezsiért adja ki nekem. Sok idő volt, mire leesett, hogy 50 x 12 = 600 e ft/év, amely bevételig nem adó köteles a jövedelem. :)

Egyébként azért a 15% pluszért én sem rizikóznék. A mai bérleti díjak simán elbírják. A nyugodt alvásért cserébe megéri szerintem. Sosem tudni milyen rosszindulatú emberrel futsz össze, akinek kifecseged, hogy van egy kiadott lakásod. Ezt követően bárki azt kezdhet az infóval, amit akar. De az ismerősödnek is lehet kedves ismerőse, aki rád küld valami ellenőrző szervet.

2019. júl. 25. 09:05
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Családtagnak szívességi lakhatással szerződtünk, de azt is hivatalosan. Fizette a rezsit, a közös költséget, biztosítást.

Ismerősnek kizárólag szerződéssel engedném, haveri alap nincs.

2019. júl. 25. 09:46
 18/19 anonim ***** válasza:
Nyugodtan kiadhatod.Azt már te tudod,hogy mennyire ismered és bízol meg az illetőben.A fizetés kp-ben zsebből zsebbe,nyom nélkül.Bárki jelenthet bárhol,szivességbő adtam oda a barátomnak.Pont.A barát pedig a kíváncsiskodó szomszédnak a napszaknak megfelelő köszönésen kívül nem fecseg.Kellő körültekintéssel nincs ezzel semmi baj.
2019. júl. 26. 09:11
 19/19 xswerdy ***** válasza:
75%

16-os: "Sok idő volt, mire leesett, hogy 50 x 12 = 600 e ft/év, amely bevételig nem adó köteles a jövedelem."

ezt honnan veszed? A 600.000 Ft-os adómentes határ saját megunt dolgok értékesítésére vonatkozik. Ingatlan bérbeadásnál nincs ilyen határ, az első forint is adóköteles (persze nem a bevétel, hanem a jövedelem).

2019. júl. 27. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!