Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakáshitelen vásárolt ingatlan...

Lakáshitelen vásárolt ingatlant ki lehet adni albérletbe?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam veszek fel lakás hitelt, amin vásárlók egy házat és azt bérbe adom. Így lényegében olyan mintha más fizetné vissza a lakáshitelt és pár év múlva én 'tiszta' leszek, és úgymond lesz egy ingyen lakásom. Ha ez lehetséges.

Otthon lakok, úgyhogy a lakhatásért nem kell fizetnem.

Nem szívesen veszek fel hitelt, de ha engem ez nem 'károsít' miért ne?

Egyszer szeretnék anyagilag független lenni, amit ingatlanokkal szeretnék elérni leginkább, vagy befektetésekkel. Nincs tőkém eszközöket vásárolni.

Igazából csak az érdekel hogy hitének vásárolt ingatlant bérbe lehet-e adni.?

2019. júl. 22. 22:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen semmi akadálya. Támogatott hiteleknél (pl. CSOK) lehet olyan, hogy tiltják a bérbe adást.
2019. júl. 22. 22:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kiadhatod, ha nincs jelzáloggal terhelve.

Csak zálogfedezetül bevitt ingatlant nem lehet kiadni, de ezzel sem foglalkoznak addig, míg nincs gond a fizetéssel.

A kutya nem jár utána, sokan csinálják, a banknak az a fontos, hogy a pénzéhez jusson.

2019. júl. 22. 22:22
 3/8 kovpet ***** válasza:
10%

Azt azért mérlegeld, hogy a jelenlegi helyzet egy dolog, de vajon mi lesz 20 év múlva? Lehet, maximálják a kiadott lakások bérleti díját. Vagy megtiltják az egészet. Államosítják akár. Vagy háború lesz és szétlövik. Vagy elmegy annyi ember, hogy a kutya nem akar majd lakást bérelni. Vagy építenek állami pénzen szociális bérlakásokat és emiatt bezuhannak a piaci bérleti díjak. A kamatok is el tudnak szállni.

Akármi lehet és annak az ellentéte is.

2019. júl. 23. 11:51
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, viszont azt a részét nem értem miért kellene annyira aggódnom amiatt, mi lesz 20 év múlva, egy háború esetén meg nem biztos hogy ez a dolog izgatna a legjobban. :)

Mivel az összes pénzt egy ingatlanra költeném, ezért ha olyan helyzetbe kerülök hogy nem tudom fizetni, akkor is max az ingatlant vennék el. Gondolom..

Viszont ha sikerül, akkor havonta pluszba jövök ki a bérleti díjból.

Tisztában vagyok hogy bármi megtörténhet és rosszul is elsülhet, kockázat nélkül nincs győzelem.

2019. júl. 23. 13:53
 5/8 kovpet ***** válasza:
17%

"akkor is max az ingatlant vennék el. Gondolom"

Rosszul gondolod, sajnos. Ezért van bajban sok devizahiteles.

2019. júl. 23. 14:24
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

Ha több a tartozásod mint amennyiért az ingatlant értékesítik utána behajtják rajtad. Hivatalosan csak a bank jlhozzájárulásával adhatod bérbe.

Van minimum 30% önerőd és normális fizetésed?

2019. júl. 23. 23:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlant nem veszik el, csak abban az esetben kerül végrehajtásra, ha valaki nagyjából 3 évig a füle botját sem mozgatja semmire. Utána meg óbégat, hogy ez milyen igazságtalan!

Ha valakinek valamiért nem megy a fizetés, akkor lehet a bankkal egyezkedni, átütemeztetni, hitelfedezeti biztosítást kötni, vagy forgalmi értéken eladni és a hátralékot kifizetni.

Mennyivel kedélyesebb lenne a világ, ha inkább az okosok hülyéskednének és nem a hülyék okoskodnának!

2019. júl. 24. 09:54
 8/8 xswerdy ***** válasza:
100%

egyrészt: természetesen ha hitelt veszel fel, a visszafizetéséért a teljes vagyonoddal felelsz.

Másrészt: nagyon számold ki, hogy mennyi az a pár év, ami alatt a tényleg a tiéd. A mai ingatanárak mellett nem biztos, hogy megéri.

a kérdésre válaszolva pedig: vannak bankok, akik kikötik, hogy csak az engedélyükkel lehet bérbe adni, de ezt senki sem veszi komolyan. Azt is nehéz kideríteni, hogy mi az engedély beszerzésének a módja. Szerintem még senki nem csinálta végig.

2019. júl. 27. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!