Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi célja volt Istennek azzal,...

Mi célja volt Istennek azzal, hogy olyan betegségeket teremtett, mint az autizmus, down kór és egyéb komoly eltérések, amikkel nem lehet normalis életet elni? Miért kell ártatlan kis lelkeknek ilyen vagy még durvább betegségekkel világra jönniük?

Figyelt kérdés

Ezekről az ember nem tehet..nem egy olyan dolog, mint a háború..

a sejtosztódás nem megfelelő mikéntje, vagy az idegrendszer nem megfelelő fejlődése miatt jönnek létre. De kehet gondolom ezer más oka is. Akik ilyen vagy még durvább betegsegekkel, akadályokkal (süket-néma-vak) születnek mit vétettek?

Tudom amúgy, hogy ennél fontosabb kérdést is feltehetnénk, de ez valamiért foglalkoztat.

Sok mindenről tehetünk ugyanis (társadalmi bajok, környezetszennyezés, stb..) de erről pont nem. És egy ilyen gyermek soha nem tudhatja meg milyen az “élet” pedig még bűne sem volt. Arról nem beszélve hogy családok mennek ilyen esetek miatt tönkre.

2019. júl. 5. 23:12
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
18%

"Ők nem saját maguk miatt születtek le; "

az emberek nem angyalokból leszületettek, hanem az emberek utódai. Az ember Földi rendeltetésű, nem égi. Ezt maga Jézus is határozottan kijelentette. Egyedűl Ő volt az, aki emberként született le égi előélettel, az emberek érdekében.

2019. júl. 6. 08:27
 12/51 anonim ***** válasza:
86%

18%-os.

És ugyan mi köze egy ártatlan, most született babának bármilyen elődje bármilyen bűnéhez? Nem tiszta lappal kellene születnie neki? Semmit nem tett, nem is tehetett, mert nem is élt. Undorítóak az ilyen hívők, mint te is, hogy teljesen jogosnak gondolod azt, hogy egy szerencsétlen, ártatlan kisbaba súlyos betegséggel születik, csak azért mert az emberek a múltban követtek el bűnöket. Mintha bármi köze is lenne hozzá az újszülöttnek.

Ti csak fostok Istentől, hogy megbüntet, ha rosszat mondotok róla, és inkább letérdeltek neki. De nyugi, a képmutatást szerintem jobban utálja.

2019. júl. 6. 09:49
 13/51 anonim ***** válasza:
0%

"mi köze egy ártatlan, most született babának bármilyen elődje bármilyen bűnéhez?

Annyi, hogy akkor Jézus megváltói halálára nem lett volna szükség. Az embernek tudomást kell vennie arról, hogy Isten nélkül nem tud boldogulni, Sátán pedig ezt állítja.

2019. júl. 6. 11:23
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

"Már ne haragudj, de ha nem örökölnénk semmit a szüleinktől, akkor hogyan hasonlítanánk rájuk? Mindenbe Istent akarod okolni most is?"

Nem az öröklés léte a gond, hanem hogy ilyen hibás a rendszer. Ez pedig csakis annak a sara lehet aki tervezte a rendszert.

2019. júl. 6. 11:53
 15/51 BGB ***** válasza:
0%

Egy kis rendszerelmélet

Adott egy nagybonyolultságú precízen összehangolt rendszer melynek elemei finoman összehangolva egymással kölcsönhatásban működnek.(Teremtett Földi élővilág)

A rendszerbe bekerülő hiba (bűn) előbb utóbb a rendszer minden elemét érinteni fogja . Egy lötyögő csapágy a forgó tengelyen - előbb utóbb a vele kapcsolatban levő tengelyt kikoptatja és a hibás tengely pedig a vele kapcsolatban levő alkatrészeket is tönkre teszi.

A bűn/hiba elterjed.

Mért pont az öröklődés lenne kivétel?

Ha Csernobilnál nyilvánvaló, hogy a hibás emberi tevékenység következményeként születnek két fejjel gyerekek, akkor legyen ez nyilvánvaló hosszú távon is.

"Annak okáért, miképpen egy ember által jött be a világra a bűn és a bűn által a halál, és akképpen a halál minden emberre elhatott,"

Ha vásárolsz egy szuper hütőgépet a gyártó figyelmeztet, hogy mely részeihez TILOS hozzányúlnod. Ha te ennek ellenére Sátán nevű magát barátodnak kiadó valójában (emberölő)mester tanácsa alapján megbuherálod, átalakítod és a gép nem jól működik akkor jogos-e ezért a gyártót (Istent) hibáztatni?

És ha a gép agyonvágja a gyermeked-et akkor jogos-e a gyártót Istent gonoszsággal vádolni?

A bűn a Sátán "zseniális" találmánya és pont az a szörnyűsége, hogy NEM igazságos.

A bűnös/hibás agyú terrorista bombája ártatlan gyerekekkel fog végezni.

Ha a vezető hibát követ el a beosztottjai fognak szenvedni és ha szülő hibás/bűnös akkor az ártatlan gyermekei.

A bűn Isten legnagyobb ellensége mert szenvedést és halált okoz azoknak akiket szeret.

A Biblia tájékoztat, hogy Isten a szenvedést okozó bűn jelenlétét csak nagyon rövid ideig tűri meg rendszerében.

2019. júl. 6. 11:57
 16/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha Isten annyira labilisra tervezte az öröklést és eleve a genetikai készletet, hogy simán születhetsz izomsorvadásos betegséggel vagy száz más súlyos genetikai hibával, csak azért, mert az ük-ük-ükszüleid egyszer nem fogadtak szót, akkor ez egy iszonyatosan kókler munka volt a teremtő részéről. Eleve mi köze a genetikának ahhoz hogy valaki bűnös vagy sem? Bűnözhetek én akármennyit, ez semmit nem fog változtatni a DNS-emen. Bűnözőként is pontosan ugyanazt örökölhetik tőlem az utódaim mint a legszentebb emberként.

2019. júl. 6. 12:05
 17/51 anonim ***** válasza:
0%

Isten valóban úgy tervezte meg az öröklést, hogy súlyos bűnök öröklődhetnek is az embernél. (Ateista verzió: deviáns életmódot a gyermekek is örökölhetik, károsodhat a DNS örökítő anyag is, és ez a gyermekre is hat.)

Viszont az áldás, a jó dolgok is örökölhetőek.

Idézet a Bibliából:

"

Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.

Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek;

De irgalmasságot cselekeszem ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.

"

Ezt figyelembe kell venni a családalapításnál és a gyermekvállalásnál. Nem jó olyan helyről feleséget venni (vagy oda férjhez menni), ahol házi szobrok és hamis istenek vannak. De az Istent szerető, parancsolatait megtartó családból jó házasodni.:)

2019. júl. 6. 12:46
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

"Isten valóban úgy tervezte meg az öröklést, hogy súlyos bűnök öröklődhetnek is az embernél."

Ennek semmi értelme. A szerzett tulajdonságok nem öröklődnek.

2019. júl. 6. 13:26
 19/51 anonim ***** válasza:
0%

Te a Földön élsz?

Alkoholista szülőnek nagyobb eséllyel lesz alkoholista a gyermeke is. Ez nem vélemény, hanem megfigyelés.

Van olyan torz életmód, ami az örökítő anyagokra is káros hatással van. Sajnos. Van olyan, hogy DNS torzulás, és mostanában ezt felismerve próbálják javítani is, több-kevesebb sikerrel.

2019. júl. 6. 13:41
 20/51 anonim ***** válasza:
84%

Nincs olyan, hogy alkoholista gén. A környezeti hatásokat az öröklésre fogni igen komoly butaság...

Az életed során szerzett tulajdonságaid pont ugyanúgy nem öröklődnek ahogy nem lesz 9 ujjú gyereked, csak mert egyszer belenyúltál a körfűrészbe.

2019. júl. 6. 13:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!