Hogyan lehet megbízni a bibliában. Ha azt emberek írták és több zsinaton keresztül válogattak ki hogy mi kerülhet bele?
Én hiszek Istenben próbálom betartani a parancsait és úgy gondolom hogy Isten a biblián keresztül tud velünk "beszelgetni" segíteni. Megérthetjük amit ő akar nekünk mondani. Viszont azt honnan lehet tudni hogy nem éppen nem ugy alakitottak a bibliat hogy az az egyhaznak legyen kedvezo vagy mi van akkor ha nem teljes igazsagokat irtak bele.
17L
"Az a baj, hogy kettős mércével mérsz. Amit a zsidókról írsz, egyedül az Újszövetség "szemüvegén át" értelmezhető így, magában az Ószövetségben erre nem sok utal. Ha bármelyik zsidó rabbinak elmondanád amit itt írsz, valószínűleg erősen megrökönyödne rajta és tiltakozna ellene."
Nem hiszem, hogy egy zsidó rabbi tiltakozna, tekintve, hogy a zsidók is azt vallják, hogy szükségük van Messiásra, és várják is a mai napig a Messiást. Ők csak azt nem fogadják el, hogy Jézus a Messiás. A hit általi üdvösséget pedig szintén ők is vallják, hisz Ábrahám is a hite által nyert üdvösséget.
'Abrám hitt az Úrnak, aki ezért igaznak fogadta el őt." 1Móz 15,6.
Tehát a zsidó vallás szerint is szükség van a megváltásra, nem csak a kereszténység vallja ezt.
Az iszlám viszont tagadja.
"Egyébként kíváncsi vagyok, hogy azokkal mi a helyzet, akiknek nem adatott meg a Jézusban való hit? Például mert életük során nem ért el hozzájuk az Evangélium. Akkor ők mind mennek a kárhozatra? Mert lényegében egyedül ezt írod a sole fide tan eme sajátos értelmezésével."
Semmi ilyesmit nem írtam. Azt írtam le, mi a különbség a Biblia Istenének a tanítása és Allah tanítása között.
Ami pedig az első kérdésedet illeti, a Biblia szerint azok, akik sosem hallották az evangéliumot, saját lelkiismeretük alapján ítéltetnek meg. Mivel a lelkiismeretet Isten írta bele minden ember szívébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!