Hogyan lehet megbízni a bibliában. Ha azt emberek írták és több zsinaton keresztül válogattak ki hogy mi kerülhet bele?
Én hiszek Istenben próbálom betartani a parancsait és úgy gondolom hogy Isten a biblián keresztül tud velünk "beszelgetni" segíteni. Megérthetjük amit ő akar nekünk mondani. Viszont azt honnan lehet tudni hogy nem éppen nem ugy alakitottak a bibliat hogy az az egyhaznak legyen kedvezo vagy mi van akkor ha nem teljes igazsagokat irtak bele.
17L
"Isten mindenható, ezért mindent megtett, hogy a Biblia mondanivalója ne változhasson."
A muszlimok meg azt mondják, hogy Allah mindenható, ezért mindent megtett, hogy a Korán mondanivalója ne változhasson.
Tudtad, hogy közös jellemző a keresztény és muszlim vallásban, hogy "szent" háborúkat (keresztes háború vs dzsihád) robbantottak ki a "szent" könyv szavaira hovatkozva? Valóban nem változott a mondanivaló, nem forgatták ki egyik "szent" könyv üzenetét sem... Nyilván Isten mindenható és vigyázott, hogy ne élhessenek vissza a szavával (és akkor az inkvizíció nevezetű "csodás" szörnyszülöttről még nem is beszéltünk). Irónia...
Kedves barátom, amikor ilyeneket írsz, teljes tudatlanságban teszed? Tudod a történelem nem kitaláció, hanem jobbára lejegyzett események sora, megtörtént dolgok. Nem úgy, mint a te "garanciád".
"Beszélnek itt össze-vissza eszetlenül az ateisták"
Ki mondta, hogy én ateista lennék? Tévedés...
"Ha az vagy, ha nem, tudnod kéne, hogy Allah és Jahve megyegyezik, Ábrahám Istene."
És mikor is állítottam azt, hogy a kettő nem ugyanaz? Vagy abból, hogy másként neveztem (ahogyan a muszlimok), az jön le neked, hogy nem ugyanaz? A Korán "istene" pont ugyanolyan korlátolt, mint a Biblia "istene".
"Akinek nem elég biztosíték, az még nem hisz eléggé, vagy egyáltalán nem."
Meg is érkeztünk a vak hithez, újból és újból. Nektek a kényszeres elfogadásotok a biztosíték.
"te miért erőlteted a meggyőződésed?"
Én nem erőltetek rá senkire semmit, csupán reflektáltam a butaságra, amit írtatok. Józan ésszel érveltem. Tudod, amit Isten azért teremtett, hogy használd, de te inkább pihenteted!
Nem válogatták több zsinaton keresztül.
Amikor I. Konstantin az első zsinatot Kr.u. 325-ben összehívta (ez volt a Níceai Zsinat) akkorra a kánon már megvolt, hiszen a Kódex Vaticanus, a Biblia legkorábbi teljes ránk maradt kézirata Kr.u. IV. század elejéről való.
Tehát sem a Níceai sem a későbbi zsinatokon már nem vettek ki és nem tettek bele semmit.
26#
Ennyire sötét nem lehetsz, vagy mégis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!