Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Istennek megvan a hatalma...

Ha Istennek megvan a hatalma hogy egy hibátlan világot alkosson, miért nem ezzel kezdte már elsőre is?

Figyelt kérdés
2019. júl. 1. 21:31
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim válasza:

50-es!

Az "ember egy parazita" - ez tény.

Attól hogy valami nem nekünk kedvez attól még lehet valami jobb minőségű. A dinoszauruszok kora számunkra élhetetlen lett volna. Szükség volt az ő apokalipszisükre hogy itt mi zsarnokoskodhassunk. Mi jobbak vagyunk mint egy velociraptor. A mi kihalásunk után egy jobb kor következik mert a fejlődés párdon a "FUSI" létrehozza.

A tökélketes világ nem azt jelenti hogy emberközpontú!

2019. júl. 9. 14:46
 52/62 anonim ***** válasza:

"A mi kihalásunk után egy jobb kor következik mert a fejlődés párdon a "FUSI" létrehozza."

Nem, ez nem igaz.

Mivel elhasználjuk a nyersanyagokat, ezért középkori szintnél magasabb NEM következhet a mi korunk után.

És 1 milliárd év van csak mindenre, szóval nagyon nagy valószínűséggel a mi kultúránk a csúcs ezen a bolygón. Ha elpackázzuk, sose lesz jobb helyette.

"A tökélketes világ nem azt jelenti hogy emberközpontú!"

Nem bizony!

És én is látom a fejlődést.

Annyit mondtam, hogy ebből az életben soha nem lesz tökéletes.

2019. júl. 9. 15:25
 53/62 anonim ***** válasza:

Na itt látom többféleképpen értelmezték azt a hipotézist, hogy a belső értékek csak a rossz miatt kellenek.

Én a következőképpen értem: először is, az én gondolatom szerint van a tökéletes világ, amiben nincs diszharmónia. Ebben a világban az általam említett belső értékek fel sem merülnek, hisz nincs rájuk szükség. Például. ha valakit ok nélkül meg akarnak ölni akkor én a saját magam kockáztatásával ezt megakadályozhatom. Akkor, van oylan ember aki utána elégedett lenne hogy ő önfeláldozó volt, én inkább egy vaskos istenkáromlást engednék el. Mert én nem azt akarom hogy a jó uralkodjon a rossz felett, hanem azt hogy a rossz tünjön el.

Namost a tökéletes világban ilyen nincs, ott nincs rossz.

Ígyértettem.

Nem hiszek abban hogy a jó értékeléséhez kell a rossz, lehet van aki így érzi bennem ez nem igaz. Én akkor sem értékelek semmit kevésbé ha minden oké és sehol semmi hiány, és akkor se értékelem jobban, ha elòtte rossz volt.

De ha pontosabban akarok fogalmazni akkor igazából maga az "értékelni" fogalom is a rossz jelenléte miatt alakult ki, hisz ha nincs veszély, ami az értéket fenyegeti, akkor félteni sem kell. Igazábol ez lenne a jó.

Mivel ilyen-opyan okból biztosnak látom isten létét, ezért ez alapján ítélem meg a dolgokat (őt magát is) és nem materialista vagy dualista nézőpontból.

2019. júl. 9. 16:28
 54/62 anonim válasza:

52-re:

"Mivel elhasználjuk a nyersanyagokat, ezért középkori..."

80 000-évvel ezelőtt besírt volna az ősember a boldogságtól ha egy maihoz hasonló szemétlerakóra bukkant volna. Az anyagok nem vesztek el csak átalakultak.

Szólnék hogy a geocentrikus világképet megcáfolták! Több millió lakott bolygója van Istennek. Ahol karrierista önző egocentrikus humanoidok élnek kiselejteződnek, a többiek tovább haladnak a tökéletesség felé vezető soha véget nem érő úton akarom mondani tovább fusiznak.

2019. júl. 9. 17:54
 55/62 anonim ***** válasza:

"ősember"

Tudod, sokat nem ér majd a jövő embere a sok műanyaggal, ha nem lesz szén, kőolaj, stb.

Márpedig az már nincs, és főleg felszín közeli bányákban nincs. Ha nem lesz technika felhozni km mélyről, akkor vége.

2019. júl. 9. 21:28
 56/62 anonim ***** válasza:
Jó és tökéletes csak a mennyek országában lesz, ez a világ mocskos, romlott és bűnös az emberek által
2019. júl. 11. 21:11
 57/62 anonim ***** válasza:

Akkor a mennyek országában nem lesz ember.

Amúgy angyal sem, hiszen a harmaduk bűnös.

2019. júl. 12. 12:11
 58/62 anonim ***** válasza:
Ezért kell megtérni
2019. júl. 12. 21:37
 59/62 anonim válasza:

Megtérni de merre? Ennyi féle vallási irányzat tökéletesen bizonyítja hogy a hittérítőknek köze nincs Istemhez.

Az a tömémytelen gyilkosság, kínzás, boszorkényégetés, terrorizmus mind a szeretet nevében történt, történik.

2019. júl. 12. 22:22
 60/62 anonim ***** válasza:
Én megtérés nélkül is oda megyek
2019. júl. 12. 22:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!