Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Istennek megvan a hatalma...

Ha Istennek megvan a hatalma hogy egy hibátlan világot alkosson, miért nem ezzel kezdte már elsőre is?

Figyelt kérdés
2019. júl. 1. 21:31
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
Ha ez igy van akkor a létezés skizofréniás
2019. júl. 2. 20:15
 22/62 anonim ***** válasza:
#20, ezzel sem tudod megmagyarázni a mi világunkat!
2019. júl. 2. 20:38
 23/62 anonim ***** válasza:
0%
Túl unalmas egy hibátlan világ. Sokkal inkább egy elrontható, tönkretehető.
2019. júl. 2. 20:47
 24/62 anonim ***** válasza:
Tehát akkor a majdani tökéletes világ a mennyekben - unalmas lesz?
2019. júl. 2. 22:48
 25/62 anonim ***** válasza:
Ezt én is megkérdeztem anno egy hívőtől és azt mondta,hogy most engedi megtapasztalni a dolgokat,mert később a Mennyben is lesz szabad akarat,nem ő programozza át az embert és ott azért nem lesz már lázadás,mert előtte tapasztalta az ember a saját bőrén a következményeket. Most ne menjünk bele,hogy ezzel mennyire értünk egyet,a kérdésre válasz volt legalább.
2019. júl. 3. 11:01
 26/62 anonim ***** válasza:

Először is: egy végtelen istennek NINCS SZÜKSÉGE ilyen kompromisszumokra. Ha valamit meg akar tanítani, ahhoz nem kellenek évmilliárdok, hanem már eleve úgy születik az ember, hogy tudja.

Másodszor: olyan nincs, hogy a mennyekben VÉGTELEN idő alatt SOHA SENKI nem vét egyetlen hibát sem, miközben meglenne rá a lehetősége!

2019. júl. 3. 12:05
 27/62 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondatot amúgy tudtad értelmezni? Én nem vagyok hívő,nem az én dolgom ezt magyarázgatni,kértem,hogy ne menjünk bele. Csak leírtam,hogy milyen választ kaptam,a többi innentől OFF.
2019. júl. 3. 12:11
 28/62 anonim ***** válasza:
De amúgy fel voltam rá készülve,hogy valaki vérszemet kap és úgy kéri rajtam számon,mintha én írtam volna a Bibliát.
2019. júl. 3. 12:14
 29/62 anonim ***** válasza:

Nem is neked írtam.

De ha egy átlag hívő erre jár, akkor a homlokára csap, hogy "EZ a magyarázat!"

Hát nem.

2019. júl. 3. 12:37
 30/62 imakommandós ***** válasza:
28%

Isten nem része ennek a világnak.

Van egy olyan létezési mód, hogy örökkévalóság, és amik/akik abban léteznek azok változatlanok lényegükben.

Ez a világ pedig ki van téve jónak és rossznak is. Itt dől el, hogy ki megbízható ember és veheti örökségbe az örök életet és ki alkalmatlan az Istennel való lakozásra.

Amúgy aki vitatkozni szeretne Istennel az vitába szállna egy palacsintával is ha az megkérdezné, hogy miért lekvárral kentél meg amikor van Nutella is? Kb ennyi értelme van Istent kikérdezni, hogy miért így csinálta a világot. Isten a leghatásosabb és nem tartozik számadással senkinek. Ha azt gondolod, hogy majd elé állsz és megvádolod valami gonoszság Gál akkor meg fogsz szégyenülni. De akkor már késő lesz.

2019. júl. 3. 14:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!